TechConnect > Blog > Page 14

Beveilig je internet met OpenDNS

Beveilig je internet met OpenDNS

De meeste mensen denken er eigenlijk nooit over na, het fenomeen DNS. Wil je een bepaalde internetpagina bezoeken, dan type je simpelweg de domeinnaam (bijvoorbeeld google.nl) in de adresbalk van je webbrowser, waarna de website ‘vanzelf’ wordt geopend. Het openen van een website lijkt heel eenvoudig, maar er gebeurt toch meer dan je denkt. Je internet browser moet namelijk eerst zien te achterhalen op welke server een website wordt gehost. Iedere server op het internet waar websites op worden gehost heeft een uniek IP adres. En zo’n IP adres is natuurlijk veel te moeilijk om allemaal te onthouden. Daarvoor gebruiken we DNS (Domain Name System). (more…)

Ransomware, het hoe en wat

Ransomware, het hoe en wat

Er is een nieuwe trend ontstaan in de wereld van computer virussen, malware en spyware. Ransomware, de benaming van software die je computer als het ware gijzelt, gaat het internet over, onder andere met de naam CTB Locker. Door middel van een melding midden op het computerscherm word er verzocht te betalen, anders worden je persoonlijke bestanden verwijderd. (more…)

4G Storing bij kabeltelevisie?

4G Storing bij kabeltelevisie?

Sinds vorig jaar zijn er een aantal Providers in Nederland begonnen met de opbouw van hun 4G netwerken (Vodafone, KPN etc). Dit is de nieuwste generatie mobiele netwerken geschikt voor snel mobiel internet. Sinds de start van de aanleg van deze 4G netwerken is de kans groot dat u last heeft gekregen van storing op uw analoge en digitale televisie signaal.  (more…)

Glasvezel… hoe zit dat nou?

Glasvezel… hoe zit dat nou?

De laatste paar jaren zijn Reggefiber en andere partijen in Nederland glasvezel flink aan het promoten. Zoals ze zelf zeggen: “Glasvezel biedt ruimte aan vooruitgang. Nu en in de toekomst. Nederland is klaar voor glasvezel.” Maar zijn we dat eigenlijk wel? En is het ook wel nodig? In dit korte artikel probeer ik te omschrijven hoe het in elkaar zit, wat we nog kunnen verwachten van het huidige ‘coax’ netwerk en of het op dit moment al zin heeft om over te stappen. (more…)

TV Kijken, maar dan anders…

TV Kijken, maar dan anders…

Tegenwoordig zijn er nogal wat opties om Televisie te kijken waar, wanneer en hoe je maar wilt. Naast het digitale TV aanbod van Ziggo en andere providers zijn partijen als Netflix en HBO steeds harder aan de kar aan het trekken om zoveel mogelijk unieke programma’s op de Nederlandse buis te krijgen.

Het aanbod wordt hierdoor natuurlijk een stuk breder maar soms ook gecompliceerd, want wat moet je nu pakken en waarvoor ga je het gebruiken, en hoe vaak? (more…)