Ruim vier miljoen Ziggo-klanten hebben vanaf vandaag toegang tot de interactieve tv-dienst HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband Televisie) oftewel internet diensten die toegevoegd worden aan de TV uitzendingen. Ziggo maakte vorig jaar al bekend dat in de eerste helft van 2016 in het hele verzorgingsgebied HbbTV aangeboden zou gaan worden. Tot vandaag konden alleen Ziggo-klanten in het voormalig UPC-verzorgingsgebied de dienst gebruiken. Ziggo biedt HbbTV bij de zenders NPO 1, NPO 2, NPO 3, SBS6, Net5 en Veronica.

Met HbbTV kan men onder meer eerder uitgezonden programma’s terugkijken, een nieuwe Gids bekijken, Radio luisteren en favorieten aanmaken. Bij de Champions League-wedstrijden op SBS6 kan men tevens actuele informatie over dit voetbaltoernooi naast het live verslag van de tv-zender op het beeldscherm verkrijgen.

HbbTV Ziggo / Sony

HbbTV op TV’s, niet op de Horizon box

Om HbbTV te kunnen gebruiken dient men wel over een geschikte televisie of tv-decoder beschikken. De door Ziggo geleverde tv-decoders – zoals de Horizon mediabox en kabeldecoders van Humax of Samsung – zijn hiervoor niet geschikt. Onder meer Televisies van Sony, Samsung, LG en Philips van het jaar 2014 of nieuwer kunnen gebruik maken van de dienst. Als van een HbbTV ondersteunde televisie gebruik wordt gemaakt en deze is direct via coaxkabel aan het Ziggo-kabelnetwerk verbonden, kan men de interactieve tv-dienst zowel op de SD- als HD-varianten van de zenders van NPO en SBS Broadcasting gebruiken. In het menu van de televisie dient dan wel HbbTV geactiveerd te zijn (soms ook wel interactieve tv genoemd).

Meer informatie is beschikbaar op de site van Ziggo.