Vanaf 1 juli 2016 breidt Ziggo het HD Zender aanbod uit en gaan er een aantal andere zenders vervallen. Onder andere 13th street, SyFy en E! Entertainment komen te vervallen in het gehele Ziggo gebied (maar ook in de rest van Nederland). BBC First HD komt erbij en is meteen de belangrijkste vervanger voor het NBC aanbod. Deze zender komt standaard in het basis pakket te zitten in HD en is dus voor iedereen met digitale tv beschikbaar per Juli.

Vanaf juli gaat Ziggo tevens het eigen tv-kanaal Ziggo TV in HD-kwaliteit aanbieden. Verder worden Film 1 Sundance en Kinderzender Disney Channel ook vanaf dat moment in HD uitgezonden.

ziggohdsd

Ziggo gaat vanaf 1 juli ook de zenders Fine Living en Food Network – beiden in SD-kwaliteit – op kanaal 138 en 139 doorgeven. Nieuw is de erotiek zender Secret Service die Meiden van Holland Soft vervangt. Meiden van Holland Hard verhuist naar het zenderaanbod van het aanvullende erotiek-abonnement van Ziggo, dat ook met de zender Penthouse wordt uitgebreid.

BBC First zal op Replay TV in HD-kwaliteit beschikbaar worden. Tevens wordt Travel Channel in HD-kwaliteit aan Replay TV toegevoegd. Met Replay TV kunnen Ziggo klanten afhankelijk van het tv-abonnement programma’s van meer dan zestig zenders tot zeven dagen na uitzending gratis terugkijken (dit kan via www.horizon.tv). Van de totale programmering van de tv-zenders is rond de tachtig procent via Replay TV te zien. Bij sommige zenders – zoals RTL-zenders – kan men het lopende programma niet vooruitspoelen. Alle Ziggo-klanten kunnen Replay TV via Horizon GO gebruiken. Via de tv-decoder is Replay TV alleen met de Horizon TV mediabox te gebruiken.

Zoals altijd kan het interessant zijn om over te stappen naar Ziggo Zakelijk of te verlengen. Voor meer informatie hierover check onze Ziggo Zakelijk pagina.