Al sinds een aantal jaren gebruiken wij Cloudflare standaard voor al onze klanten voor DNS look ups. De DNS servers van Cloudflare zijn super snel, betrouwbaar en werken gewoon uitstekend en beter dan die van de providers zelf. Net zoals bij Google’s DNS (8.8.8.8 en 8.8.4.4) heeft Cloudflare al een aantal jaren een gratis DNS dienst beschikbaar voor iedereen om te gebruiken. Het grootste voordeel is dat het bedrijf altijd de privacy op nr.1 heeft staan en ook in hun algemene voorwaarden heeft staan dat het geen data opslaat of gebruikt voor overheid of andere dingen.

Sinds begin dit jaar is daar een 2e en 3e variant bij gekomen, Cloudflare + Malware blocking en Cloudflare + Malware en Adult content filtering.

Om een extra laag van beschermging bovenop onze bestaande diensten te bieden hebben wij vanaf 1 december de Cloudflare + Malware beveiliging als standaard DNS servers ingesteld voor al onze klanten met een UniFi Router.

Meer informatie over Cloudflare malware en family beveiliging vind je in deze post. Meer uitleg over wat DNS precies doet vind je in dit artikel.