U heeft het waarschijnlijk al meegekregen via de media kanalen, Vodafone (Vodafone Group) en Ziggo (Liberty Global) zijn bezig met het oprichten van een Joint Venture, van waaruit de bedrijven gezamenlijk activiteiten zullen gaan ontplooien in Nederland.

De persaankondiging is dinsdagochtend 16 februari door de twee moederbedrijven gedaan, die beide 50% aandeelhouder zullen zijn in de nieuwe joint venture. Het nieuwe bedrijf is een bundeling van krachten van twee sterke Nederlandse bedrijven met twee sterke internationale moederbedrijven. Ziggo en Vodafone Nederland vullen elkaar uitstekend aan; Ziggo brengt een vast netwerk in met vrijwel nationale dekking, Vodafone Nederland biedt een landelijk mobiel 4G netwerk. Het nieuwe bedrijf is daarmee klaar voor de toekomst waarin klanten altijd en overal toegang willen hebben tot de digitale wereld.

Wat betekent dit verder?

De verwachting is dat de samenvoeging door de relevante mededingingsautoriteiten naar verwachting eind 2016 zal worden goedgekeurd. In de komende periode volgt het team ook de adviesprocedure met de Ziggo ondernemingsraad. Vodafone Nederland zal hetzelfde proces doorlopen met haar ondernemingsraad. Pas als beide procedures afgerond zijn en de relevante mededingingsautoriteit goedkeuring heeft verleend, kan de samenvoeging worden doorgezet. Tot die tijd blijven Ziggo en Vodafone Nederland als aparte bedrijven bestaan en zelfstandig op de markt opereren.

Wat er verder precies zal gebeuren met de huidige producten en diensten is op dit moment nog niet bekend, wel weten we dat u als klant hier zo min mogelijk van zou moeten merken (alles blijft gewoon werken). In de toekomst zullen er waarschijnlijk nieuwe producten en gecombineerde diensten uit voort vloeien en TechConnect zal u natuurlijk op de hoogte houden en via onze website laten weten als er iets gaat veranderen.

Zoals reeds bekend loopt er verder nog een actie op dit moment om Ziggo Zakelijk 3 maanden op proef te krijgen (bevalt het niet, kunt u er op ieder moment vanaf). Check onze pagina voor meer informatie.