Viceland is vanaf 1 maart voor klanten van Ziggo (Zakelijk) beschikbaar. Ziggo gaat de nieuwe jongerenzender in HD kwaliteit doorgeven op kanaal 26. Viceland is het tv-kanaal van het Amerikaanse mediabedrijf Vice. Nederland is het vierde land in Europa waar Viceland op de tv-markt beschikbaar komt. De zender is vanaf 1 maart vooralsnog alleen bij Ziggo beschikbaar. Erik van Doeselaar van Ziggo bevestigt aan Totaal TV dat Viceland op het kabelnetwerk van de aanbieder zowel in SD- als HD-kwaliteit te zien is.

Ziggo gaat de zender in het standaardpakket aanbieden. Dit betekent dat klanten die het basispakket Digitale Kabeltelevisie (DKTV) afnemen – en zonder smartcard bij Ziggo digitaal naar tv-zenders kijken – niet naar de zender kunnen kijken.

Verder is Ziggo samen met M7 Group een aanbieder die nog een oude doorlopende overeenkomst met betaalzender FOX Sports heeft. Ziggo zegt in onderhandeling te zijn over een nieuwe overeenkomst, om het Fox Sports abonnementen aanbod goedkoper te maken.

Bron: Totaal TV