Ziggo heeft zojuist bekend gemaakt dat men gaat beginnen met het gefaseerd uitschakelen van het Analoge Televisie signaal. Het uitschakelen daarvan is nodig om extra bandbreedte vrij te maken voor nieuwe diensten en sneller internet dat in de nabije toekomst beschikbaar moet gaan komen.

Ziggo zegt verder dat klanten per regio ruim van tevoren worden ingelicht, wanneer het analoge signaal wordt uitgeschakeld. Inmiddels hebben klanten in Capelle aan den IJssel en een aantal plaatsen in de omgeving een bericht gehad. Ziggo schakelt daar in april het analoge signaal uit. Klanten worden bij de overschakeling van Analoog naar Digitaal stap voor stap geholpen door Ziggo en hoeven zich dus geen zorgen te maken.

Na de omzetting van analoog naar digitaal krijgt men er ook extra zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League vanaf september, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. De overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. We gaan dóór met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten televisie in digitale beeldkwaliteit“, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

En hij gaat verder “Vanaf 2020 willen we een nog verder ontwikkeld ‘next generation network’ aan kunnen bieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aansluiten. De klant zal straks nauwelijks meer merken dat zijn apparaten schakelen tussen vast internet, wifi en mobiel internet. Altijd en overal online zijn wordt via ons netwerk nóg stabieler, slimmer en sneller, met internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde. Dat is ook nodig, de databehoeften van Nederland groeien namelijk exponentieel.“.

In elke regio zal Ziggo de klanten ruim van tevoren informeren wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. Ziggo-klanten kunnen nu al eenvoudig controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door simpelweg de tv op kanaal 14 te zetten. Zie je daar de zender Ziggo Sport, dan kijk je al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijk je klant nog analoog.

In dat geval kan men via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen naar digitaal. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.

Voor Digitaal TV Kijken zonder er meerdere opties beschikbaar, van mediabox tot CI module, daar hebben we een tijdje terug nog een mooi artikel over geschreven, dat vind je hier.