Klanten van Ziggo en gebruikers van de AppleTV en/of AndroidTV (Sony, Philips etc) zullen verheugd zijn om te horen dat er bij Ziggo wordt gewerkt aan een app voor beide platformen. Inmiddels werkt Ziggo al een tijdje aan de apps (volgens TotaalTV), maar inmiddels zijn deze zo goed als klaar om intern getest te worden, waarna waarschijnlijk de apps uitgebracht zullen worden voor klanten van de provider.

“Zowel voor Apple TV als Android TV zijn we nu bezig met interne testen bij Liberty Global (het moederbedrijf van Ziggo). Daarna volgen nog klanttesten. We kunnen nog geen concrete datum geven voor we live gaan”, aldus Ziggo.

Volgens geruchten zal de app Live TV en On Demand televisie ondersteuning krijgen. Op dit moment is het vooralsnog alleen mogelijk om via AirPlay en Cast content van Ziggo GO op de AppleTV/AndroidTV te krijgen.

Meer en meer providers en diensten maken de overschakeling naar apps voor de ‘grotere’ platformen en het mag duidelijk zijn dat AppleTV en AndroidTV boven aan het lijstje staan. Grootste voordeel is natuurlijk dat men geen ‘coax’ of andere aansluiting meer nodig heeft en dat je overal TV kunt kijken, waar en wanneer je maar wilt.

Zodra we meer informatie hebben over de eventuele lancering van de apps zullen wij dit uiteraard hier posten.