Domotica

TechConnect is sinds eind jaren 90 bezig met ICT diensten, maar uiteraard gaan wij ook verder dan dat. Sinds een aantal jaren hebben wij ook een nieuwe specialisatie erbij: Domotica, oftewel automatisering van het huis. Van het installeren en configureren van geautomatiseerde verlichting en schakelingen voor garage, deur, poort etc die aangesloten worden op uw netwerk, tot en met het meten van energie, TechConnect doet het allemaal.

Domotica in en om het huis en kantoor

Automatisering in huis, wordt tegenwoordig veelal domotica genoemd. Andere benamingen zijn “home automation’, ‘smart living’ en ‘the connected home’. Daarbij gaat het om functies in de woning voor bewoners (bijv. afstandsbediening en alarmering) of diensten die worden geleverd door derden (bijv. televisie en internet).

Domotica omvat een breed scala aan producten en diensten. Van applicaties tot infrastructuren met daartussen talloze communicatieve oplossingen, zowel draadloos als bedraad. Deze producten en diensten worden gebruikt in diverse sectoren, van de zorg tot entertainment, van energiebesparing tot besturing, van educatie tot woondiensten. Bovendien kan Domotica een bijdrage leveren aan de oplossing van talrijke maatschappelijke problemen, zoals vergrijzing, duurzaamheid en veiligheid.

Het automatisch in- en uitschakelen van verwarming, verlichting of elektrische apparaten of systemen voor alarmering vergroten de zelfstandigheid van mensen in en om het huis. Deze aanpassingen in een woning zijn voorbeelden van domotica. Domotica zorgt voor meer eigen regie en inzicht. Businesscases en pilots tonen aan dat domotica niet weg te denken is in de toekomst.

Domoticz, Homekit en Home Assistant

Domoticz, Homekit en Home Assistant zijn allemaal systemen die door de community gedeeltelijk worden ontwikkeld. Ze verbinden al je apparaten thuis, van verschillende merken en technologieën. Bestuur je huis vanuit één app en ontdek wat mogelijk is. Automatiseer je huis met scenes, groepen en bespaar energie met inzicht, waar je ook bent. De systemen zijn dé centrale plek voor je slimme huis.

Homekit is een idee van Apple en een groot aantal van de hardware waar wij mee werken is ook op homekit aan te sluiten, direct of met een simpele tool.

Energie inzichtelijk maken

Veel mensen hebben geen idee waar en wanneer het meeste elektriciteit en gas verbruikt wordt en hoeveel dat verbruik is. Het elektriciteitsverbruik lijkt iets onzichtbaars te zijn. De eindejaars energierekening met het totale verbruik is als mosterd na de maaltijd.

Door altijd en overal actuele informatie over je energieverbruik beschikbaar te hebben, word je je bewuster van wat je elektrische apparaten thuis allemaal verbruiken. Wanneer je inzicht krijgt in het verloop van je elektriciteitsverbruik, ontdek je al snel welke apparaten onnodig aan staan (sluipverbruik) en welke veel stroom verbruiken. Eenmaal bewust hiervan passen veel mensen vaak vanzelf hun verbruiksgedrag aan. Volgens milieucentraal vermindert het energieverbruik gemiddeld met 5 tot 15 procent wanneer er inzicht in het energieverbruik wordt gegeven. De besparing kan zo oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar! Daarom werken we bij TechConnect met Youless voor het meten van licht en gas.

Wij werken met de volgende merken en partners:

fibaro

Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en oplossingen op maat.