Domotica

TechConnect houd zich sinds eind jaren 90 bezig met ICT diensten maar uiteraard gaan wij ook verder dan dat. Sinds een aantal jaren hebben wij ook een nieuwe specialisatie erbij: Domotica. Van het installeren en configureren van geautomatiseerde verlichting en schakelingen tot en met het installeren van Nest producten en diensten (Thermostaat, Rookmelders) die aangesloten worden op uw netwerk, TechConnect doet het allemaal.

fibaro2

ICT in de woon omgeving, wordt tegenwoordig veelal domotica genoemd. Andere benamingen zijn “home automation’, ‘smart living’ en ‘the connected home’. Daarbij gaat het om functies in de woning voor bewoners (bijv. afstandsbediening en alarmering) of diensten die worden geleverd door derden (bijv. televisie en internet).

Domotica omvat een breed scala aan producten en diensten. Van applicaties tot infrastructuren met daartussen talloze communicatieve oplossingen, zowel draadloos als bedraad. Deze producten en diensten worden gebruikt in diverse sectoren, van de zorg tot entertainment, van energiebesparing tot besturing, van educatie tot woondiensten. Bovendien kan Domotica een bijdrage leveren aan de oplossing van talrijke maatschappelijke problemen, zoals vergrijzing, duurzaamheid en veiligheid.

Het automatisch in- en uitschakelen van verwarming, verlichting of elektrische apparaten of systemen voor alarmering vergroten de zelfstandigheid van mensen in en om het huis. Deze aanpassingen in een woning zijn voorbeelden van domotica. Domotica zorgt voor meer eigen regie bij u thuis. Businesscases en pilots tonen aan dat domotica niet weg te denken is in de toekomst.

Wij werken met de volgende merken en partners:

nest fibaro

 

Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en eventuele oplossingen.