Ubiquiti UniFi

TechConnect werkt met WiFi punten, routers (gateways), camera systemen (Protect) en switches van Ubiquiti (UniFi) voor bedrijven in Limburg. De UniFi Access Points, Routers en switches zijn los verkrijgbaar in verschillende versies. Alles van de UniFi serie wordt geconfigureerd en beheert via onze UniFi controllers (bij de UDM series is dit optioneel, deze hebben een ingebouwde controller).

Uitbreiden is ten alle tijden mogelijk. De WiFi punten (en sommige switches) krijgen stroom via het netwerk (POE/POE+). Verder is er de mogelijkheid om een apart gescheiden Gasten wifi netwerk aan te maken en nog veel meer.

Mogelijkheden

  • Mogelijke snelheden tot 5.3 Gbps bij gebruik van WiFi 6. Dual Band mogelijk met 2.4Ghz en 5Ghz
  • WiFi 6 ondersteuning met nieuwe UniFi 6 hardware
  • Keuze uit lokale ‘eigen’ controller met UDM (Pro/SE) of via de TechConnect Cloud Servers (UniFi abonnement)
  • In combinatie met het UniFi Basic of Pro abonnement extra monitoring (mail, alerts), configuratie en updates op afstand
  • Optimaal bereik door gebruik van de nieuwste technieken en de beste hardware
  • Meerdere WiFi namen kunnen worden ingesteld per WiFi punt (Gasten, Medewerkers, etc)
  • Betrouwbaar door professionele software en hardware.
  • Intrusion Prevention Systeem (IPS) voor stoppen van hackers, aanvallen van buitenaf (Alleen bij UXG en UDM Routers)
  • Upgraden in de toekomst naar andere UniFi apparatuur

UDM (Pro/SE) vs UXG

Er zijn eigenlijk 2 soorten UniFi Gateway apparaten verkrijgbaar. De UDM (Pro of SE) is een all in one machine bedoelt voor thuis of klein zakelijk. Deze heeft een ingebouwde netwerk controller en UniFi Protect. De UDM (Dream Machine) lijn is dus bedoelt als alles in 1 voor thuis of op plaatsen waar je bijvoorbeeld tot maximaal 8 camera’s erbij wilt plaatsen.

De UXG Pro gateway is bedoelt als dedicated standalone firewall router, gericht op klein, midden- en groot zakelijk. Kies de UXG Pro als je geen eigen controller wilt draaien of componenten liever los wilt zien van elkaar, met net wat meer capaciteit.

UniFi: Monitoring en updates van de UniFi hardware (Lite, Basic of Pro abonnement)

Met de installatie van UniFi hardware door TechConnect, kunnen wij de hardware 24 uur per dag in de gaten houden, in combinatie met onze UniFi Cloud Hosting en een UniFi WiFi Basic of Pro abonnement. Ook worden de WiFi punten, switches en gateways dan automatisch up to date gehouden met de nieuwste software versies en krijg je een e-mail van ons bij een eventuele storing en verhelpen we dit waar mogelijk (vanaf Basic).

Vanaf de Pro abonnementen is er de optie om rapportages en configuratie te wijzigen via de handige UniFi App, voor iOS en Android. Deze extra service is gratis beschikbaar voor klanten die gebruiken maken van ons UniFi Pro abonnement of hoger.

UniFi Intrusion Prevention System

Door het gebruik van het UniFi Intrusion Prevention Systeem bij de UDR, UDM (Pro/SE) en UXG Routers beveilig je je verbinding nog een stap verder. Een Intrusion Detection en Prevention Systeem of IDS/IPS is een geautomatiseerd systeem dat ongeautoriseerde toegang tot het netwerk detecteert. Onder ongeautoriseerde toegang wordt verstaan een inbreuk op de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid van informatie. Dit kan gaan van aanvallen door gespecialiseerde hackers tot zogenaamde script kiddies die geautomatiseerde – en vaak door anderen geschreven aanvallen gebruiken. Dit kan in combinatie met een Intrusion Prevention Systeem (IPS) en Intrusion Detection Systeem (IDS) worden voorkomen.

Naast IDS/IPS is het nu ook mogelijk om bepaalde landen (in- en uitgaand) te blokkeren. Deze kunnen dan helemaal geen verbinding meer maken met het netwerk. GeoIP blocking is de naam van dit onderdeel.

Het IPS/IDS systeem zetten wij standaard aan voor klanten die een UniFi router (Pro, SE of XG) hebben en gebruik maken van ons UniFi abonnement.

De Unifi Controller software is snel en kan meerdere locaties per klant voorzien van een duidelijk overzicht van alle UniFi producten. Instellingen aanpassen, monitoring en hoge uptime garantie is onderdeel van de UniFi service.

UniFi App downloaden

Hotspot mogelijkheid voor UniFi

Voor klanten binnen het bedrijf kunnen we een hotspot activeren, dit kan dmv een voucher, ticket, code of via betaling.

UniFi Protect

Naast de UniFi netwerk oplossingen hebben we ook nog de UniFi Protect bewakingssystemen voor thuis of op de zaak. Meer informatie hierover op onze UniFi Protect pagina.

Het UniFi Abonnement

Als dienst bieden wij de mogelijkheid aan om de UniFi apparatuur te verbinden, te monitoren (bij storing, mail en alert naar de klant) en te updaten met onze UniFi Controllers in de cloud. Tevens kun je hier als klant een login voor krijgen om op afstand opties te wijzigen en statistieken te bekijken (vanaf het Basic abonnement).

Alle UniFi apparatuur wordt automatisch voorzien van de nieuwste software versie. Dit is er al vanaf 5,00 euro per maand. Neem contact op voor meer informatie hierover.