Ubiquiti UniFi

TechConnect werkt met WiFi punten, routers, camera systemen (Protect) en switches van Ubiquiti (UniFi) voor bedrijven in Limburg. De UniFi Access Points, Routers en switches zijn los verkrijgbaar in verschillende versies. Alles van de UniFi serie wordt geconfigureerd en beheert via onze UniFi controllers (bij de UDM series is dit optioneel). Uitbreiden is ten alle tijden mogelijk. De WiFi punten (en sommige switches) krijgen stroom via het netwerk (POE/POE+). Verder is er de mogelijkheid om een apart gescheiden Gasten wifi netwerk aan te maken en nog veel meer.

Mogelijkheden

 • Mogelijke snelheden tot 3 Gbps bij gebruik van WiFi 6. Dual Band mogelijk met 2.4Ghz en 5Ghz
 • WiFi 6 ondersteuning met nieuwe UniFi 6 hardware
 • Keuze uit lokale ‘eigen’ controller met UDM (lokaal) of via de TechConnect Cloud Servers (UniFi abonnement)
 • In combinatie met het UniFi Lite of Pro abonnement extra monitoring (mail, alerts), configuratie en updates op afstand
 • Optimaal bereik door gebruik van de nieuwste technieken en de beste hardware
 • Meerdere WiFi namen kunnen worden ingesteld per WiFi punt (Gasten, Personeel, etc)
 • Betrouwbaar door professionele software en componenten.
 • Optie voor Gasten netwerk(en)
 • Intrusion Prevention Systeem (IPS) voor stoppen van hackers, aanvallen van buitenaf (Alleen bij UXG en UDM Routers)
 • Makkelijk upgraden in de toekomst naar andere UniFi apparatuur

UniFi: Monitoring en updates van de WiFi punten (Lite of Pro abonnement)

Met de installatie van UniFi WiFi door TechConnect, kunnen wij de WiFi punten en switches 24 uur per dag in de gaten houden, in combinatie met een UniFi WiFi Lite of Pro abonnement. Ook worden de WiFi punten dan automatisch up to date gehouden met de nieuwste software versies en krijgt u een e-mail van ons bij een eventuele storing en verhelpen we dit waar mogelijk.

Verder is het mogelijk om ten alle tijden rapportages en configuratie te wijzigen via de handige UniFi App, voor iOS en Android. Deze extra service is gratis beschikbaar voor klanten die gebruiken maken van ons UniFi Pro abonnement of hoger.

UniFi Intrusion Prevention System

Door het gebruik van het UniFi Intrusion Prevention Systeem bij de USG Pro, XG UniFi Routers en de UDM (Pro) beveilig je je verbinding nog een stap verder. Een Intrusion Detection en Prevention Systeem of IDS/IPS is een geautomatiseerd systeem dat ongeautoriseerde toegang tot het netwerk detecteert. Onder ongeautoriseerde toegang wordt verstaan een inbreuk op de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid van informatie. Dit kan gaan van aanvallen door gespecialiseerde hackers tot zogenaamde script kiddies die geautomatiseerde – en vaak door anderen geschreven aanvallen gebruiken. Dit kan in combinatie met een Intrusion Prevention Systeem (IPS) en Intrusion Detection Systeem (IDS) worden voorkomen.

Naast IDS/IPS is het nu ook mogelijk om bepaalde landen (in- en uitgaand) te blokkeren. Deze kunnen dan helemaal geen verbinding meer maken met het netwerk. GeoIP blocking is de naam van dit onderdeel.

Het UniFi IDS/IPS systeem werkt in combinatie met het UniFi cloud systeem van TechConnect en krijgt constant updates en verbeteringen om detectie en preventie zo goed mogelijk te maken.

Het IPS/IDS systeem kan aangezet worden voor klanten die een UniFi router (Pro of XG) of een Dream Machine (Pro) hebben en gebruik maken van ons UniFi abonnement.

De Unifi Controller software is snel en kan meerdere locaties per klant voorzien van een duidelijk overzicht van alle Unifi producten. Instellingen, monitoring en hoge uptime garantie is onderdeel van de Unifi service.

UniFi App downloaden

 

Hotspot mogelijkheid voor UniFi

Voor klanten binnen het bedrijf kunnen we een hotspot activeren, dit kan dmv een voucher, ticket, code, via Facebook/Google login of via betaling.

Met Facebook en/of Google Wi-Fi voor UniFi hebben klanten de mogelijkheid om in te checken bij deelnemende bedrijven op Facebook en/of Google voor gratis toegang tot Wi-Fi. Het UniFi systeem wordt (naast het huidige WiFi netwerk) een Wi-Fi-hotspot die je in verbinding zet met je klanten als ze je bedrijf bezoeken en je bezoekers op je Facebook-pagina komen. Met slechts één klik kunnen je klanten in-checken bij de locatie die is gekoppeld aan je Facebook-pagina en krijgen ze internettoegang. Je kunt aanbiedingen en aankondigingen delen met klanten op je pagina.

Facebook Wi-Fi gebruik voor klanten:

 1. De klant maakt verbinding met het draadloze netwerk van het bedrijf.
 2. De browser wordt automatisch geopend op de Facebook Wi-Fi-pagina van het bedrijf. Via hier kan de klant inchecken of een wachtwoord invoeren dat hij of zei van het bedrijf heeft gekregen om toegang te krijgen tot het Wi-Fi-netwerk.

Bij ieder bezoek heeft de klant de mogelijkheid om in te checken bij een bedrijf.
Zodra men de check in heeft gedaan bij het bedrijf word dit ook meteen bekend gemaakt bij de klant zijn/haar vrienden en bekenden via Facebook. Na het in-checken krijgt de klant ook nog de optie om de Facebook pagina van het bedrijf te liken.

Deze check-ins en likes zorgen automatisch voor een hogere ranking en betere resultaten op Facebook en zoekmachines. Neem dus vandaag nog contact met ons op, voor installatie van Facebook en/of Google WiFi voor klanten via UniFi.

UniFi Protect

Naast de UniFi netwerk oplossingen hebben we ook nog de UniFi Protect bewakings systemen voor thuis of op de zaak. Meer informatie hierover op onze UniFi Video pagina.

Het UniFi Abonnement

Als extra dienst bieden wij de mogelijkheid om de UniFi apparatuur te verbinden, te monitoren (bij storing, mail en alert naar de klant) en te updaten met onze UniFi Controllers, tevens kun je hier als klant zelf ook een login voor krijgen om opties aan te passen. Zodra er iets niet bereikbaar is of niet goed werkt worden wij automatisch ingelicht en kunnen wij tot actie overgaan om het probleem te verhelpen.

Tevens wordt alle UniFi apparatuur automatisch van de nieuwste software versie voorzien en krijg je een extra service met nog meer opties vanuit TechConnect en dat al voor 5,00 euro per maand of als onderdeel van het ICT Service Contract! Neem contact op voor meer informatie hierover.