WiFi Netwerken

Overal bereikbaar zijn, voor personeel, gasten en klanten, dat is waar het om draait in deze tijd. WiFi moet gewoon werken, zonder veel toeters en bellen. Daarom hebben wij een expertise in aanleg en verbetering van WiFi- en Computer netwerken. Of het nu gaat om een kantoor aan huis, op de zaak, camping, of een festival terrein. Een oplossing op maat of een second opinion, het is allemaal mogelijk bij TechConnect.

Wij werken met producten van Ubiquiti (Edge en UniFi lijn) voor stabiele WiFi voor nu en later. De hardware wordt op afstand via onze Cloud servers up to date gehouden en een aanpassing is zonder problemen mogelijk, on the fly en zonder lange wachttijden.

TechConnect werkt met professionele WiFi en netwerk apparatuur van Ubiquiti (uit de Edge en UniFi serie). Hiermee garanderen wij een snel, goed en veilig WiFi netwerk voor de zelfstandige ondernemer thuis en zakelijke gebruiker. Is er de behoefte om een super snel WiFi netwerk te realiseren voor hoge doorvoersnelheden of om HD te streamen met meerdere apparaten tegelijk?

Of simpelweg een stabiel en veilig internet? TechConnect regelt het van a tot z.

Gasten netwerk

Kostenloos WiFi aanbieden is een waardevolle service voor ieder bedrijf. De generatie van nu kiest een locatie met WiFi. WiFi biedt een meerwaarde voor de bezoekers, meer connecties, likes en gratis reclame voor het bedrijf! Maar dan moet het natuurlijk wel goed werken, snel zijn en vooral veilig zodat iedereen kan genieten van een perfect omgeving, waar dan ook.

ubnt2

Social of Aparte Login voor klanten/gasten

Met Facebook en Google Wi-Fi voor UniFi hebben klanten de mogelijkheid om in te checken bij deelnemende bedrijven op Facebook en/of Google voor gratis toegang tot Wi-Fi. Het UniFi systeem wordt (naast het huidige WiFi netwerk) een Wi-Fi-hotspot die je in verbinding zet met je klanten als ze je bedrijf bezoeken en je bezoekers op je Facebook-pagina komen. Met slechts één klik kunnen je klanten in-checken bij de locatie die is gekoppeld aan je Facebook-pagina en krijgen ze internettoegang. Je kunt aanbiedingen en aankondigingen delen met klanten op je pagina.

Geen fan van Facebook of Google? Dan kunnen we ook een simpel wachtwoord gebruiken voor het gasten netwerk.

24/7 monitoring

Naast een goed bereik is het natuurlijk ook van belang dat het netwerk altijd blijft werken. Daarom hebben wij al onze UniFi controllers voorzien van tools om UniFi apparaten 24/7 in de gaten te houden. Als er iets niet meer werkt of er problemen ontstaan met de verbinding worden wij automatisch geinformeerd en kunnen hier snel mee aan de slag. Zo proberen we ‘downtime’ zoveel mogelijk te voorkomen.

Mogelijkheden

  • Mogelijke snelheden tot 2.5Gbps (Gigabit WiFi) bij gebruik van WiFi. Dual Band mogelijk met 2.4Ghz en 5Ghz netwerken.
  • Optimaal bereik door gebruik van de nieuwste technieken en de beste hardware.
  • Uitbreidbaar ten alle tijden, zonder limieten en zonder extra licentie kosten
  • Meerdere WiFi netwerken kunnen worden ingesteld per WiFi punt (Gasten, Personeel, etc)
  • Met UniFi WiFi hebben wij een abonnement speciaal voor monitoring, configuratie en updates op afstand
  • Betrouwbaar door professionele software en componenten. Geen last meer van time-outs of het weg vallen van een verbinding of vervelende reboots.
  • Ook in combinatie met netwerk firewalls, routers en switches

UniFi: Monitoring van de WiFi punten en het netwerk

Met de installatie van UniFi hardware door TechConnect, kunnen wij WiFi en het netwerk 24 uur per dag in de gaten houden, in combinatie met een simpel TechConnect abonnement word alles geregeld. Ook word de hardware dan automatisch up to date gehouden met de nieuwste software versies en krijg je een e-mail bij een eventuele storing!

Verder is het mogelijk om ten alle tijden rapportages en de configuratie te wijzigen via de handige App, voor iOS en Android. Deze extra service is gratis beschikbaar voor klanten die gebruiken maken van ons Pro abonnement of hoger.

Gebruik liever geen wifi-range extender

Een range extender, ook wel bekend als repeater, is een populair apparaat omdat het in verhouding tot andere wifi-punten erg goedkoop is. Zo’n range extender ‘luistert’ naar de signalen om zich heen en stuurt die versterkt weer uit.

Helaas: in de praktijk halveren range extenders de wifi-snelheid juist, omdat ze niet tegelijk kunnen luisteren en zenden. Een Extra wifi-punt via een internetkabel of via het stopcontact kan dit wel. Een range extender moet ook altijd op een plek worden geplaatst waar het signaal nog goed is. Daarom is dit apparaat eigenlijk geen echte oplossing en raden we het ook niet aan.

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op voor een oplossing op maat.
Goed WiFi hoeft niet duur te zijn, installatie is meestal mogelijk binnen een uur en kan altijd uitgebreid worden.