VPN is geen vreemd woord voor de internetgebruikers tijdens het werk. Het aantal gebruikers neemt elke dag toe en is sterk populair. Maar hoe nuttig is zo’n VPN nu eigenlijk? In dit artikel leggen we je uit wat VPN-services zijn, wat een VPN doet en waarom het zo nuttig is voor personen die tijdens het werk veel surfen op het internet.

VPN-services
VPN staat voor Virtual Private Network, ook wel Virtueel Particulier Netwerk in het Nederlands vertaald. VPN-services beschermen je informatie door het IP-adres van je apparaat te maskeren. De software versleutelt je gegevens en leidt deze via beveiligde netwerken naar servers in verre staten of andere landen.

Door een VPN kan je anoniem op het internet surfen en wordt je online identiteit verborgen gehouden. Een VPN vormt een tunnel tussen je apparaat en het internetverkeer zodat je gegevens beveiligd kunnen worden.

In Nederland is het gebruik van VPN populair en zeer gebruikelijk zoals onder vele individuen. En om te profiteren van een dergelijke dienst om uw digitale veiligheid online en uw privacy te beschermen, kunt u beter contact opnemen met een professionele VPN-dienstverlener. In Nederland is zo’n voorbeeld Surfshark (https://surfshark.com/nl/servers/netherlands). Dit stelt gebruikers in staat veilig verbinding te maken met het internet door hun verbinding via een externe server te routeren.

Wat een VPN eigenlijk doet
Een VPN heeft verschillende voordelen voor internetgebruikers. Een VPN biedt een gecodeerde server en verbergt je IP-adres. Je IP-adres is dan onzichtbaar voor overheidsinstanties, bedrijven en toekomstige hackers. Daarnaast beschermt beschermt een VPN ook je identiteit, zelfs wanneer je een openbaar wifi netwerk gebruikt. Zo worden je gegevens privé gehouden voor mensen en instanties die niets met jou te maken hebben.

In plaats van je internetverbinding naar een gehoste server te sturen, wordt je persoonlijke IP omzeild. Op die manier kunnen gebruikers over heel de wereld zichzelf verplaatsen en overal toegang krijgen tot het internet en de daarbij behorende websites en applicaties. Voor bedrijven of werknemers die vaak gebruikmaken van externe toegang, zorgt versleuteling voor extra beveiliging. Versleuteling kan ook handig zijn tijdens het reizen en streamen.

Waarom een VPN nuttig is
Een VPN is zeer nuttig voor mensen wiens werk veel surfen op het internet vereist. Hieronder geven we je een paar redenen waarom het gebruik van een VPN zo belangrijk is:

Beveiliging op openbare wifi
Openbare wifi is heel handig, maar staat ervoor gekend om niet zo veilig te zijn. Wanneer je je mails beantwoordt op de luchthaven of je facebook checkt in een restaurant, kan er altijd altijd iemand mee je activiteiten volgen. Een VPN kan je hier beschermen door je gegevens te verbergen.

Gegevensprivacy van je internetprovider
Wanneer je verbonden bent met het Wifi netwerk bij je thuis, is de kans veel kleiner dat je internet gegevens gecontroleerd worden. Maar de kans bestaat nog steeds en je gegevens zijn nog altijd kwetsbaar. Dit komt doordat je ISP toegang heeft tot al je internet gegevens, die later verkocht worden aan adverteerders. Ook hier kan een VPN je gegevens beschermen.

Gegevensprivacy van uw overheid
Velen verklaren dat je internet- en browser gegevens niet aan overheden worden verkocht. Maar in de realiteit gebeurt dit wel. Mensen worden zich meer bewust van het feit dat hun gegevens meer en meer verzameld worden. Als je twijfelt over het bereik van de overheid, is een VPN een goede investering. Zo worden je gegevens altijd en overal beschermd.

Conclusie
VPN-services leveren heel wat voordelen op voor mensen wiens werk veel surfen vereist. Zo kunnen ze anoniem, volledig veilig en wereldwijd surfen zonder dat hun privacy in het gedrang komt.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: