Veel mensen geven aan dat werkplezier het belangrijkste aspect van een functie is. Deels natuurlijk waar, want als je fulltime werkt en er geen voldoening uit haalt, dan word je al vrij snel ongelukkig. Zelfs met een hoog salaris. Maar het werkt natuurlijk ook andersom: als je veel werkplezier hebt en goed werk verricht, dan wil je ook dat daar een goed salaris tegenover staat. Binnen de ICT-sector kun je werkplezier en een goed salaris combineren. 

Er is namelijk veel vraag naar ICT’ers vanwege de verdere technologisering van onze samenleving. Dus bedrijven, organisaties en opdrachtgevers zijn sneller geneigd om je goed te betalen. Tegelijkertijd zijn je activiteiten daadwerkelijk nuttig en doe je er veel burgers, bedrijven en organisaties een groot plezier mee. Maar met welke functies kun je veel verdienen en hoe zien die functies eruit? 

Let wel: de salarissen zijn natuurlijk indicaties. Het daadwerkelijke salaris is immers afhankelijk van meerdere factoren, zoals je ervaring, leeftijd, de organisatie en je specifieke verantwoordelijkheden. 

IT-manager 

Heb je al enige ervaring binnen de IT of ben je al actief geweest als manager en ga je nog een ict opleiding volgen? Dan kun je in de toekomst misschien wel solliciteren op de functie IT-manager. Een IT-manager heeft een leidinggevende rol en stuurt bijvoorbeeld een team aan. Ook maakt hij of zij de planningen voor grote IT-projecten. Is er een probleem? Dan moet de IT-manager dit oplossen.

Een IT-manager is assertief, kan strategisch denken, is stressbestendig en vindt het niet erg om de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Als IT-manager is je werk nooit écht af en daar moet je ook tegen kunnen. Past deze functie helemaal bij jou? Dan kun je een salaris van gemiddeld €6.000 per maand verdienen. 

Ethical hacker

In onze vergevorderde technologische wereld regelen we vrijwel alles via het internet. We doen er onze belastingaangiftes, we betalen online en ga zo maar verder. Cybercriminaliteit is in deze tijden daarom zeer aantrekkelijk. De pakkans is namelijk relatief klein en daarom is het een groot probleem en zeker voor grote bedrijven en organisaties. 

Om die reden besteden bedrijven en organisaties veel aandacht, en natuurlijk een flink pak geld, aan de beveiliging van systemen. Maar dan moeten ze natuurlijk wel weten waar de lekken zitten en daar kan een ethical hacker bij helpen. Die gaat actief op zoek naar beveiligingslekken, maar heeft gelukkig goede in plaats van kwade intenties. Als ethical hacker verdien je ongeveer €4.000 bruto per maand. 

Andere goedbetaalde IT-functies

We hebben twee populaire functies uitgelicht, maar natuurlijk zijn er ook nog verscheidene andere goedbetaalde functies binnen deze branche. Een systeembeheerder verdient gemiddeld €3.800 per maand, een database analist €7.000 en een Java Developer ongeveer €3.300 

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: