Regelmatig krijgen we de vraag hoe je UniFi Protect camera beelden ‘live feeds’ eenvoudig kunt weergeven op een TV of monitor. Natuurlijk kun je altijd de mobiele interface (UniFi Protect app) voor mobiel, tablet of via het web weergeven, maar soms kan het handig zijn om een vaste TV of scherm te gebruiken die dag in dag uit de beelden weergeeft.

Hier zijn een aantal opties voor die we hieronder uitlichten;

  • UniFi Viewport; Dit is een apparaatje dat je aan de ene kant met je netwerk verbind (UTP) en aan de andere kant via HDMI met een scherm. Deze krijgt voeding via Power over Ethernet (POE). De instellingen doe je via de web interface, waarbij je kunt selecteren welke layout en welke beelden weergegeven worden.
  • AppleTV of Chromecast; Door een AppleTV of Chromecast aan te sluiten op een scherm, kun je dmv het gebruiken van de UniFi Protect app beelden weergeven op een monitor of tv.
  • AndroidTV; Smart TV’s (van oa Philips en Sony) kunnen de UniFi Protect app gebruiken voor het bekijken van beelden (ook met de keuze van verschillende layouts)
  • UniFi Connect Display; Verkrijgbaar in 21.5″ is dit een scherm dat je kunt gebruiken om videos af te spelen (lokale opslag, youtube etc) of om UniFi Protect camera beelden weer te geven. Het is een Full HD monitor die voeding krijgt via Power over Ethernet (POE++) en deze kan daarnaast allerlei andere Android apps ook weergeven. Er zijn meerdere montage opties beschikbaar zoals een tafelstandaard, VESA adapter, opbouw of arm montage en inbouwmontage. Ook zit er een touch display op zodat je met een vinger aanraking in kunt zoomen en kunt wisselen tussen apps. Om deze displays te kunnen gebruiken heb je wel de UniFi Connect applicatie nodig die oa op Dream Machines te installeren is.

Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van plugins voor oa Homey of Homekit (Scrypted) waarbij je via domotica schermen, tablets of andere apparaten ook camera beelden kunt bekijken en tevens notificaties kunt krijgen als bijv een UniFi Protect deurbel word gebruikt of als er bewegingen zijn.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is:

No fields found, please go to settings & save/reset fields