Je leest er steeds meer over in het nieuws en op websites. Het is een hot topic, dat privacy op het internet.
Dat men denkt dat er uberhaupt volledige privacy kan zijn, is natuurlijk onzin in 2016, maar er zijn natuurlijk grenzen in wat je wel en niet kan en wilt delen via websites en diensten zoals WhatsApp.

Sinds kort deelt WhatsApp data met moederbedrijf Facebook. De ‘data’ word o.a. gebruikt voor advertentie doeleinden en ‘voor verbetering van de diensten’. Dat heeft voor- en nadelen, wanneer je vlucht bijvoorbeeld is vertraagd, kan KLM je een bericht sturen of kun je een bericht krijgen wanneer je pakket door DHL geleverd wordt. Echter brengt het ook een nadeel met zich mee, zo kunnen bedrijven straks ook reclame sturen. Als je Facebook en WhatsApp beiden gebruikt, geef je Facebook daarnaast toegang tot je telefoonnummer, je contacten en gebruikers data (wanneer is WhatsApp gebruikt, welk apparaat en welk besturingssysteem etc).

Het bedrijf gaf in 2012 nog aan sterk tegen reclames in apps te zijn, omdat je dan als consument het product bent. Inmiddels is er een hoop verandert, na de overname door Facebook. Gelukkig is er een manier om er voor te zorgen dat je WhatsApp account niet aan Facebook wordt gekoppeld en de advertenties dus niet je gegevens gebruiken.

  • Ga in WhatsApp naar InstellingenAccount 
  • Schakel de optie ‘Mijn Accountinfo delen‘ of ‘Deel mijn accountinformatie‘ uit

Je telefoonnummer en andere gegevens zullen nu niet meer met Facebook worden gedeeld.
De volledige voorwaarden van WhatsApp kun je hier vinden.