Het komt wel eens voor dat een Mac computer (iMac, Macbook etc) niet op wilt starten, een zwart scherm geeft of halverwege het starten niks meer doet. Uiteraard kan dit aan van alles liggen, maar een aantal van de meest voorkomende problemen zijn eenvoudig op te lossen door middel van een aantal commando’s die kunnen worden uitgevoerd op de Mac computer. Hieronder twee tips die mogelijk een aantal problemen op kunnen lossen:

Probleem: Macbook of iMac start niet meer op, geeft een zwart scherm of laad niet verder.
Mogelijke oplossing: – Zet de Mac eerst uit (Power ingedrukt houden), – Druk nu op de Shift-Option(ALT)-Control en Power knoppen tegelijk en laat ze los. Dit ‘reset’ de systeem management controller en een aantal andere zaken zodat een reboot vaak weer werkt. Hierna kun je eventueel de Mac weer uit zetten en dan met Command-Option(ALT) P en R tegelijk starten. Houd deze knoppen dus tegelijk in en druk op de Power knop. De Mac zal nu opnieuw opstarten en als het goed is moet het dan weer werken.
Korte versie: Command⌘ + Option⌥ + P + R en Power 1x.

Probleem: Macbook of iMac geeft een folder weer met een vraagteken en start niet meer op.
Mogelijke oplossing: – Zet de Mac eerst uit (Power ingedrukt houden), – Start de Mac op in Recovery (Herstel) modus. Dit doe je door Command en R tegelijkertijd in te houden terwijl je de Mac start (Power). Zodra de computer nu start kom je in de herstel modus. Hier zie je opties zoals het herinstalleren van MacOS, Disk Utility etc. Klik vervolgens links bovenin op het Mac logo en kies de optie “Startup Disk”. Dit opent een nieuw venster met beschikbare harde schijven. Selecteer de juiste schijf (Meestal Macintosh HD) en klik Opnieuw opstarten (Restart). Als alles goed is start de Mac nu weer normaal op.

Zoals reeds vermeld zijn dit twee tips om te proberen. Lukt het hierna nog niet of kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met TechConnect.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: