Tegenwoordig is het bijna de standaard dat we het normaal vinden dat gesprekken via onze mobiele telefoon altijd helder klinken. Als je een gesprek voert van iPhone naar iPhone bijvoorbeeld, wordt het omgevingsgeluid vaak verwijdert. Zodra je de telefoon aan een oor houdt werkt de functie Geluidsonderdrukking van de iPhone.

Maar kan het wel eens voorkomen dat je jezelf hoort, in een soort van echo wat behoorlijk vervelend kan zijn. Daarom is het wel een fijne functie, maar vaak niet nodig. Om die reden kun je dit bij problemen en slechte ervaringen tijdens een gesprek uitschakelen, vaak lost dat al een hoop problemen op met de verbinding en het bellen. Hierdoor wordt de echo minder en klinkt het gesprek natuurlijker.

Hoe Schakel je deze functie uit?

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Selecteer ‘Toegankelijkheid’
• Deactiveer de optie ‘Geluidsonderdrukking’

Wanneer je nu een telefoongesprek voert wordt het omgevingsgeluid niet meer zoveel vermindert en kan de persoon aan de andere kant van de lijn bijvoorbeeld eerder een televisie horen, maar storend is dit niet omdat er toch nog een behoorlijke afstand tussen zit. Probeer het eens uit, met deze functie aan en zonder en luister of het verschil maakt tijdens het bellen.