Updates zijn altijd belangrijk voor computers, netwerk apparatuur maar ook voor multimedia apparaten zoals de Sonos speakers. Sinds de update van December 2018 is het nu dan ook mogelijk om de speakers zelf te laten updaten naar de laatste nieuwe versie van het Sonos systeem. Het is dus aan te raden om dit eenmalig in te stellen zodat de nieuwste versie altijd word binnengehaald naar alle Sonos apparaten.

Automatische updates aanzetten

Om de updates automatisch te laten installeren gebruik je de iOS (iPhone) of Android app van Sonos.
Open de app, ga beneden naar het tabblad Meer > Instellingen > Systeemupdates en schakel Automatische updates in.

Standaard zal je Sonos-systeem proberen om ‘s Nachts te updaten. Dat is tussen 02.00 en 04.00 uur. Maar als er muziek of tv-geluid wordt afgespeeld, of als er een alarm staat gepland voor die periode, dan wordt de update uitgesteld tot de volgende update mogelijkheid.

Je kunt ook plannen wanneer je wilt dat de automatische update wordt uitgevoerd door te tikken op Gepland en een van de volgende periodes van twee uur te selecteren.

  • ‘s Ochtends: 05.00 – 07.00 uur
  • ‘s Middags: 12.00 – 14.00 uur
  • ‘s Avonds: 17.00 – 19.00 uur
  • ‘s Nachts: 02.00 – 04.00 uur

Deze functie update alleen je Sonos-spelers. Je kunt nog steeds gevraagd worden je Sonos-app te updaten als de App Store op je apparaat dat nog niet automatisch heeft gedaan.