Al een hele tijd gaan er geruchten dat Apple bezig is met een nieuwe video streaming dienst die als ‘concurrent’ of alternatief van Netflix en Amazon Prime video zal worden uitgebracht. De website The Information laat weten dat ze van ‘insiders’ bij Apple hebben vernomen dat de nieuwe streaming dienst van Apple in April dit jaar live moet gaan.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat er in 2019 in zoveel mogelijk landen een nieuwe Apple video dienst beschikbaar zou komen. Met de bevestiging, die nu door een aantal mensen van Apple naar buiten is gekomen, lijkt het erop dat de dienst al in April 2019 naar zoveel mogelijk landen uitgerold gaat worden. Of Nederland hierbij zit is op dit moment nog onbekend, maar we verwachten van wel.

De nieuwe Apple streaming dienst zal niet alleen eigen series en films van Apple gaan krijgen, maar ook van andere partijen en partners waar Apple al een tijd mee in gesprek is. Daarnaast gaan er ook geruchten dat er meerdere vormen van de abonnementen gaan komen. Bijvoorbeeld een abonnement om unlimited films en series te streamen maar ook eentje waar het muziek stuk van Apple Music ook onder valt. Zo kun je dan straks dus een alles in 1 abonnement krijgen, als we de geruchten mogen geloven.

Naast de video streaming dienst schijnt Apple ook aan een andere dienst te werken, genaamd Apple News Magazines. Dit zou een all you can read dienst worden die onbeperkt tijdschriften aanbiedt.

Apple gaat in maart weer een evenement houden met de presentatie van nieuwe apparaten (iPad, iPad mini, iPod touch) en waarschijnlijk dat er nu ook iets wordt gezegd over de nieuwe Apple Video en Magazine diensten.

Net als Apple is ook Disney bezig met een eigen video streaming dienst, Disney Play zal ook dit jaar beschikbaar komen voor een aantal landen.

Stay tuned voor meer informatie binnenkort!