Vroeger werden oude pc’s vaak geüpdatet en gerepareerd en dan konden ze weer een tijdje mee. Tegenwoordig is het verstandiger om de oude pc’s op kantoor gewoon te vervangen. Dit is vaak voordeliger en door te werken met nieuw materiaal kan je personeel sneller en efficiënter werken.

Een desktop gaat gemiddeld tussen de drie en acht jaar mee voordat deze kuren gaat vertonen. Dit hangt onder andere af van de kwaliteit van de pc, hoe vaak je deze een upgrade hebt gegeven en of er in de loop van de tijd al onderdelen vervangen zijn.

Voordelen van nieuwe kantoor pc’s

De technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller en dit brengt een hoop voordelen met zich mee voor bedrijven en ondernemers. Zo zijn nieuwe pc’s ten opzichte van een vijf jaar oude pc sneller, hebben deze een beter beeldscherm waardoor het minder vermoeiend is voor de ogen en beschikken deze over meer geheugen. Kies voor pc’s met een sterke processor en een compact formaat zodat er meer ruimte overblijft op het bureau.

Wellicht denk je er over om je personeel een laptop te geven om mee te werken? Dit is zeker ook een optie, maar desktops hebben verschillende voordelen boven laptops. Allereerst ligt de gemiddelde prijs van een desktop lager dan die van een laptop met vergelijkbare specificaties. Ook is een desktop eenvoudiger te upgraden dan een laptop, bijvoorbeeld met meer geheugen, een betere videokaart of een snellere harde schijf. Daarnaast zorgt een desktop voor een meer ergonomische werkhouding.

Kosten van nieuwe desktops op kantoor

Hoeveel de nieuwe pc’s je gaan kosten is onder andere afhankelijk van hoeveel je er nodig hebt, welke functies je zoekt en wat je met de computer wil gaan doen. Als je een groot kantoor hebt met vele medewerkers dan is het wellicht mogelijk om inkoopvoordeel te krijgen doordat je in bulk nieuwe pc’s inkoopt. Waarschijnlijk komen er nog extra kosten bij voor een nieuwe monitor, een muis en een software update. Hou hier ook rekening mee bij het aanschaffen van nieuwe pc’s voor op kantoor.

Aan de andere kant levert de investering je hoogstwaarschijnlijk ook een kostenbesparing op. Zo is de overstap een goed moment om energie te vergelijken en wellicht over te stappen naar een goedkopere leverancier van energie. Het is wijsheid om ieder jaar een keer energie te vergelijken om zo altijd de beste prijs te betalen. Ook kan het zijn dat je op dit moment omzet misloopt doordat het kantoorpersoneel vaak te maken heeft met storingen, een onderbezette ICT-afdeling of zeer langzame computers, waardoor ze een deel van de tijd zitten te wachten. Met snelle nieuwe pc’s los je dit probleem direct op.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is:

No fields found, please go to settings & save/reset fields