Wist je dat je heel eenvoudig en snel je wifi-wachtwoord kunt delen als je een iPhone hebt? Met de ingebouwde functie hoef je je wifi-wachtwoord niet meer te geven om iemand op je netwerk toe te laten.

Je kent het wel, je hebt vrienden of familie die langskomen en op WiFi willen bij jou thuis. Misschien wil je liever niet het wachtwoord prijsgeven, maar vind je het niet erg als je vrienden gebruikmaken van de verbinding. Heb je beiden een iPhone? Dan is dit heel eenvoudig op te lossen zonder al teveel gedoe.

Vanaf iOS 11 (en hoger) kun je deze functie gebruiken. Hiervoor moet de persoon die je toegang wilt geven wel als contactpersoon in je iPhone staan en moet je zelf ook verbonden zijn met de wifi verbinding.

Delen van je WiFi is super simpel:

  1. Zorg dat het apparaat (het apparaat dat het wachtwoord gaat delen) ontgrendeld is en verbonden is met het wifi netwerk.
  2. Laat de persoon het wifi netwerk selecteren op het apparaat dat men wilt verbinden.
  3. Tik op je eigen apparaat op ‘Deel wachtwoord’ en vervolgens op ‘Gereed’.

Ditzelfde principe werkt overigens ook met een Mac computer. Hiervoor moet je wel je contactpersonen met iCloud gesynchroniseerd hebben, zodat de Mac deze ook aan boord heeft. Daarnaast moet de computer MacOS High Sierra of hoger draaien draaien.

 

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: