Zoals je weet zijn we bij TechConnect helemaal into de Ubiquiti UniFi hardware en zijn we als partner en ‘alpha’ tester altijd up to date mbt nieuwe mogelijkheden en features die verschijnen voor UniFi. Naast de WiFi en netwerk apparatuur is er ook nog de UniFi Protect lijn. Protect is een camera systeem dat lokaal werkt (met de Cloudkey G2 Plus, UniFi NVR 4 of UniFi Dream Machine Pro). Er zijn inmiddels verschillende camera’s beschikbaar en deze werken allemaal via POE (Stroom via het Netwerk). Daarnaast is er 1 model dat via WiFi werkt (de G3 Micro).

Prachtig spul, dat geen abonnementen vereist en lokaal werkt, maar wel overal bereikbaar is (via mobiel, tablet, computer of Smart TV’s).

Wat tot nu toe nog ontbrak in dit geheel is een deurbel die samenwerkt met de rest van het systeem. Al een tijdje gaan er geruchten dat er wordt gewerkt aan een UniFi deurbel en daar lijkt nu daadwerkelijk iets te gaan komen. De FCC-keuring van de G4 Doorbell van Ubiquiti verscheen op 10 december.

Het is ook nog niet duidelijk of de UniFi G4 Deurbel Power over Ethernet-ondersteuning biedt, waarmee de deurbel direct via ethernet van stroom wordt voorzien via een PoE-switch of -injector. Waarschijnlijk werkt deze net als de Nest, Netatmo en Ring deurbel via de bestaande deurbel bedrading (16-24V) en maakt deze gebruik van WiFi voor de verbinding.

FCC-keuring Label

Op dit moment weten wij helaas ook nog niks, maar naar verwachting kan het nu niet meer lang duren. Zodra er informatie beschikbaar is zullen wij dit direct melden.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: