Wordt het mobiele internet in de toekomst beter dan Wifi?

Een internetverbinding is in 2020 een echte must. Hierbij doelen we op een verbinding met internet via wifi en het mobiele internet. Vrijwel iedereen ter wereld maakt er vandaag de dag gebruik van. Wifi wordt veelal thuis gebruikt om mee te internetten, te gamen en te werken. In de bus, trein of in de kroeg wordt er vooral gebruik gemaakt van internet op een smartphone. In het nieuws is veel te horen over het nieuwe 5G. Zal dit mobiele netwerk de snelheid van Wifi overstijgen?

Onderzoek over het nieuwe mobiele netwerk

Uit nieuw onderzoek van Multiscope blijkt dat Nederlanders denken dat het nieuwe 5G de snelheid van het wifi netwerk inderdaad zal overstijgen. Het onderzoekersbureau vroeg meer dan 1.000 Nederlanders om hun mening te geven. De respondenten kwamen voor het over grote deel uit het zuiden en westen van Nederland. De grootste groep deelnemers is van het mannelijke geslacht en de meesten behoren in de leeftijdscategorie van 55 jaar en hoger. Dit blijkt uit gegevens van het onderzoek.

Inwoners van Nederland verwachten veel van 5G netwerk

Zoals hierboven al eerder besproken verwacht de gemiddelde Nederlander dat de kracht van het mobiele netwerk de komende jaren boven de capaciteit van Wifi uit zal stijgen. 146 respondenten waren het ‘helemaal mee eens’ met deze stelling. 409 respondenten gaven aan ‘mee eens’ te zijn. De middelste schaal was ‘neutraal’. Deze optie kozen de meeste deelnemers van het onderzoek. In zijn totaliteit kozen 117 respondenten die meededen aan het onderzoek ‘mee oneens’ of ‘helemaal mee oneens’. Uit deze cijfers valt te concluderen dat werkelijk Nederlanders verwachten dat mobiel internet de wifiverbinding inhaalt. Hierbij wordt rekening gehouden met de snelheid, kwaliteit en capaciteit van het netwerk.

Het voldoet nog niet aan de verwachtingen

Als er gekeken wordt naar de huidige status van het mobiele internet, haalt deze de wifiverbinding zeker nog niet in. 36% van de respondenten is van mening dat de verbinding met mobiel internet op dit moment nog niet beter, of op het niveau, van Wifi is. Niet alle mensen die mee deden aan het onderzoek zijn het hier mee eens. Iets minder dan één vierde van de deelnemers vindt mobiel internet daadwerkelijk een betere snelheid hebben dan Wifi. De verwachting is dat deze groep mensen in de toekomst zal toenemen.

Internet abonnement vergelijken

Indien je een nieuw abonnement voor internet af wilt sluiten, is het slim om te vergelijken. Internet vergelijken kan voor ieder abonnement voordelig zijn. Zowel voor een alles in 1 pakket als voor een internet en tv pakket. Door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, zie je eenvoudig welke maandelijks het goedkoopste is. Op deze manier kun je iedere maand een klein bedrag besparen. Echter, aan het eind van het jaar kunnen dit soort kleine bedragen juist het verschil maken.