Handige bespaartips voor je internet abonnement

Een internet abonnement is zeer geschikt om op te besparen. Wie wil er nou niet minder geld betalen en toch beschikken over een internet en tv-verbinding met dezelfde kwaliteit, snelheid en stabiliteit. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Het is altijd verstandig om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Net zoals je de eigen zorgverzekering of energiecontract, is internet vergelijken een goede manier om de kosten in kaart te brengen. Hou hierbij wel altijd rekening of de soort aansluiting wel mogelijk is voor jouw eigen adres. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een glasvezelabonnement, terwijl niet iedere woning op het glasvezelnetwerk is aangesloten.

Internet, tv en telefoon in 1 pakket

Een gemiddeld huishouden beschikt niet alleen een internet abonnement, maar ook over abonnementen om televisie te kijken of te telefoneren. Combineer je meerdere diensten met elkaar dan is de prijs voor het totale abonnement lager dan bij het aangaan van losse abonnementen. Maak je geen gebruik van alle diensten, zoals de vaste telefoon, dan kies je voor een pakket zonder deze dienst en bestel je alleen internet en een televisieaansluiting. Ga je internet vergelijken dan is het goed om hier kritisch naar te kijken en te kiezen voor de gewenste diensten met de juiste prijs.

Extra’s zijn duurder

Aanbieders van internet en tv zullen altijd proberen om extra mogelijkheden en diensten aan het abonnement te koppelen. Deze extra’s klinken verleidelijk. Een extra sport of filmpakket, wie wil dat nou niet. Maar heb je deze diensten echt nodig. In de praktijk gebruik je ze niet vaak waardoor het abonnement onnodig duur zal uitvallen. Ben je wel een groot liefhebber van deze extra’s, dan neem dit mee in jouw keuze. Zo combineert Ziggo internet en tv in een abonnement met elkaar, waardoor je altijd live de Formule 1 wedstrijden kan bekijken. Voor een liefhebber van deze sport kan dit de reden zijn om voor dit pakket te kiezen.

Beperk de snelheid van je internetabonnement

Een internet abonnement met snelle dataoverdracht is in de regel duurder dan een abonnement met minder MB/s. Hoe meer MB/s hoe sneller het internet, maar is dit voor de eigen situatie wel nodig? Is het antwoord nee dan betaal je meer noodzakelijk. Maar hoe bepaal je de juiste datasnelheid? De stelregel is dat 100 MB/s alleen nodig is voor tweepersoonshuishoudens. Ook fanatieke gamers willen over een zo hoog mogelijke snelheid beschikken omdat snelheid het verschil kan betekenen tussen winnen of verliezen. Gebruik je internet vooral voor sociale media, YouTube en mail, dan voldoet een snelheid van 50 MB/s. Sterker nog, alleenstaanden hebben vaak al voldoende aan een 20 Mb/s abonnement. De prijsverschillen maken de juiste keuze zeer interessant.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: