We krijgen vaker van mensen de vraag hoe je foto’s en andere zaken van je iPhone of iPad eenvoudig op je Windows computer kunt gebruiken zonder gedoe met kabels. Als je gebruik maakt van iCloud (wat tegenwoordig iedereen zou moeten gebruiken), dan is er ook een eenvoudige manier om dit op Windows te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld bestanden op je iPhone zetten via iCloud Drive of foto’s uploaden of downloaden, gewoon via je Windows-computer.

Om iCloud op Windows te gebruiken heb je een Apple ID nodig. Daarnaast heb je een iPhone of iPad nodig om iCloud te configureren. Doe daarna het volgende:

  1. Download het programma iCloud voor Windows via de Apple-site en installeer het programma op je Windows computer. Gebruik je Windows 10, dan download je het programma via de Microsoft Store. Installeer het programma en
  2. Herstart de computer.
  3. Open iCloud voor Windows. Vul vervolgens je Apple ID en het bijbehorende wachtwoord in.
  4. Vink de iCloud-diensten aan die je op je pc wilt gebruiken. Druk daarna op ‘Toepassen’.

Je kunt hier dus oa foto’s laten synchroniseren naar je Windows computer. Vergeet vooral ook niet om iCloud-fotobibliotheek in te schakelen op je iPhone of iPad, zodat alle foto’s en video’s gesynchroniseerd worden.

Als je dit ingeschakeld hebt, wordt er in de Windows Verkenner een map iCloud-foto’s aangemaakt. Foto’s die je in het mapje Upload plaatst, worden vanzelf geupload naar de iCloud bibliotheek zodat ze op al je apparaten verschijnen. Heb je albums gedeeld met anderen, dan bekijk je deze in het mapje gedeeld.

iCloud Drive

Daarnaast krijg je in Windows dan ook nog een mapje iCloud Drive.
Hier vind je alle documenten en mappen die je in je eigen iCloud Drive hebt staan op je iPhone en/of iPad.

Maak je gebruik van Outlook? iCloud voor Windows kan je Mail, Contacten en Agenda synchroniseren, volledig automatisch.

Succes!