Ben je klant bij Ziggo en wil je TV kunnen kijken zonder mediabox of andere apparaten? Dan kun je gebruik maken van de ZiggoGO app. De ZiggoGO app is beschikbaar voor allerlei apparaten waaronder AndroidTV (Sony, Philips etc), AppleTV en natuurlijk voor iPhone, iPad en Android telefoons en tablets.

Met de app kun je TV kijken, programma’s terugkijken en je favoriete programma’s bekijken op verschillende mobiele en smart apparaten in huis, zonder dat je een Coax kabel aan hoeft te sluiten. Je installeert de ZiggoGO app simpelweg door naar de appstore van je televisie of AppleTV te gaan, in te loggen en daarna is alles meteen beschikbaar.

In de toekomst verwachten we ook dat meer en meer via de ZiggoGO app zal gaan lopen en minder via het oudere coax signaal.

Er zijn een aantal handige instellingen beschikbaar om de ervaring nog beter te maken, vooral voor Home cinema systemen en mensen met surround systemen of Sonos speakers. De app heeft nu namelijk een optie gekregen om Dolby Digital (surround 5.1 geluid) te gebruiken bij het kijken naar Televisie kanalen in de app. Dat is mooi want dan krijg je surround geluid bij de meeste kanalen die dit ondersteunen (zoals NPO 1,2,3, RTL4 etc). En daarnaast kun je nu ook de verversings snelheid (frame snelheid) van je televisie aan laten passen. Hierdoor kan het zijn dat je minder beeldverwerkings problemen krijgt of stotter zoals velen dit noemen.

Om deze 2 opties aan te zetten dien je eenmalig het volgende te doen:

  • Start de ZiggoGO app en druk pijltje naar links op je afstandsbediening
  • Kies in het menu Instellingen (Settings)
  • Je krijgt nu een aantal tegels te zien, ga naar AUDIO & VIDEO
  • Zet de optie: Automatische Framesnelheid Aan en zet Dolby Audio Aan (als je beschikt over een home cinema set of sonos beam of arc speaker die dit ondersteunt)
  • Klaar, je kunt nu verder met tv kijken! Deze instellingen blijven ook bewaard.

In het Instellingen menu kun je tevens de taal aanpassen, meedoen aan het kijk onderzoek, persoonlijke aanbevelingen aan of uitzetten en herinneringen instellen. Je kunt er ook de meest favorite zenders instellen (Mijn TV Zenders).

Hieronder 2 handige foto’s van hoe het eruit ziet als je dit in de app aan wilt passen:

 

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: