Al vele jaren werken we bij TechConnect met Ziggo verbindingen. En ook al zijn we sinds een tijdje geen Certified partner meer, we werken nog altijd graag met de verbindingen en hebben hier dan ook ruime ervaring mee, vooral in combinatie met UniFi netwerk apparatuur.

In de regio Limburg zijn er al sinds lange tijd drie soorten zakelijke verbindingen te krijgen vanuit Ziggo. Hieronder een korte uitleg en vergelijking tussen twee van deze producten.

Ziggo Zakelijk (Alles in 1)

Alle Ziggo verbindingen met uitzondering van de Groot Zakelijk (Pro glasvezel) zijn coax verbindingen. De standaard Ziggo Zakelijk verbinding is eigenlijk een kopie van de consumenten versie alleen dan krijg je een net iets snellere verbinding, een zakelijke helpdesk en een btw factuur vanuit de business kant van Ziggo.

Je hebt daarbij altijd de keuze tussen alleen internet, internet met TV, of internet, TV en vast bellen.
Standaard krijg je hier altijd een Connectbox of Ubee modem bij die kan dienen als modem, router en wifi punt. Bij deze verbinding krijg je een dynamisch IPV4 adres. Dit adres kan dus altijd na verloop van tijd wijzigen. Voor de meeste mensen is dat geen probleem, maar heb je bijvoorbeeld eigen servers staan of wil je graag werken met een vast adres, dan is dit niet de juiste keuze voor jou.

Bij Digitale TV kun je kiezen tussen een CI Module voor in je TV of een Next box. Bij vast bellen word altijd gebruik gemaakt van een analoge RJ11 aansluiting op het modem.

Ligt de verbinding er door een storing uit? Dan heb je net als bij de consumenten variant niet zo heel veel om op terug te vallen, dan is het wachten tot het opgelost word. In principe moet dat wel binnen 3 dagen zijn verholpen.

Verder krijg je net als bij de consumenten verbinding een aantal extra’s als je een Vodafone abonnement hebt voor je mobiele telefoon. Onder andere dubbele data, een extra zender pakket en korting op je Vodafone abonnement zit hierbij inbegrepen.

Ziggo Zakelijk Pro

De Zakelijk Pro verbinding is (in het geval van de coax variant) net iets anders. Je krijgt een Ubee 1318ZG modem dat alleen als modem functioneert. Je dient dus zelf te zorgen voor een router, firewall en andere apparatuur. Verder krijg je bij Pro een vast IPv4 adres en IPv6 adressen om uit te delen voor je netwerk. Het netwerk word net iets anders gerouteerd dan de standaard verbinding en word 24/7 in de gaten gehouden door Ziggo Zakelijk.

Er zit een Service Level Agreement (SLA) bij de Pro verbinding, die standaard de service verhoogd. Als er bijv een storing is moet Ziggo dit binnen 16 uur oplossen. Er is ook een update hiervoor te krijgen waarbij dat binnen 4-8 uur verholpen moet zijn, ook in het weekend. Verder krijg je het geld terug bij een storing als deze niet binnen de tijd word verholpen.

Bij de Pro verbinding kun je ook voor digitale TV kiezen en natuurlijk ook voor een CI of Next box, indien nodig.
Vast bellen kan niet bij Pro, hiervoor kun je kijken naar VOIP diensten.

De Vodafone extra’s zijn ook bij PRO van toepassing maar dan wel net iets anders. Bij Pro krijg je dubbele data en daarnaast betere service winkeltijden.

Zoek je een zeer stabiele verbinding met betere kwaliteit, dan is PRO dus een juiste keuze. Vooral in combinatie met onze UniFi Router oplossingen.

Vergelijkingstabel

Hieronder zie je eenvoudig de verschillen, het is aan jou als klant om te bepalen wat je belangrijk vind. Kom je er niet uit? Overleg dan even met ons team.

Ziggo Zakelijk Ziggo Zakelijk Pro
Internet/TV/Bellen via Coax verbinding Internet/TV via Coax verbinding
Beschikbaar vanaf 42,- euro per maand (zonder TV/Bellen) Beschikbaar vanaf 60,- euro per maand (zonder TV)
Dynamisch IP adres Vast IP adres (IPv4) en IPv6
Modem met router en wifi (optioneel bridge mode) Puur modem
Installatie zelf of met monteur Installatie altijd met monteur
Vodafone extra’s; dubbele data, extra zender, korting Vodafone extra’s; dubbele data, service winkeltijden
Snelheden (down/up): 100/30, 500/40, 700/50, 1000/50 Snelheden (down/up): 100/30, 500/40, 700/50, 1000/50
Ideaal voor: ZZP/Klein bedrijf Ideaal voor: Midden- en klein bedrijf die net
wat meer service nodig hebben en/of
vaste ip’s willen voor bijv servers

Groot Zakelijk

Voor groot zakelijk gebruikers is er dan ook nog een eigen Glasvezel verbinding via Ziggo Zakelijk mogelijk. Je hebt dan meestal eenmalige kosten voor het aanleggen en daarnaast zijn je maandelijkse kosten ook stukken hoger (vanaf 300,- per maand en omhoog) omdat het dan over een 1 op 1 glasvezel verbinding gaat (zeker niet te vergelijken met de particuliere glas verbindingen).

Kom je er niet uit of wil je net iets meer informatie? TechConnect staat voor je klaar!