De UniFi Protect G4 deurbel is een prachtig apparaat dat perfect aansluit op een UniFi netwerk in huis of op de zaak.
De UniFi deurbel bied volledige privacy, opslag van data vind plaats op een UniFi Network Video Recorder (UNVR), Dream Machine Pro of Cloudkey G2 Plus met harde schijven en is zowel lokaal als via de cloud overal bereikbaar.

Hij ondersteunt 2 weg communicatie dus je kunt met iemand communiceren als er op de bel word geduwt, via de app voor telefoons, tablets en TV’s.
De versie in Europa word geleverd met een 16V Trafo die in de meterkast word gemonteerd, je kunt de huidige 2 draadjes gebruiken die bij vrijwel iedereen naar de huidige deurbel buiten lopen vanaf de meterkast. Dit zijn een plus en min die opnieuw gekoppeld dienen te worden voor de UniFi deurbel om voeding te krijgen. De data loopt via WiFi. Notificaties komen binnen bij beweging en/of als iemand aan belt.

Standaard werkt het product met de eigen UniFi Protect app, maar je kunt em ook eenvoudig koppelen met Homey en/of Apple Homekit via Homebridge.

Deurbel Flow in Homey

Homey

Heb je een Homey in huis? Dan ga je naar de Homey app store en installeer je de plugin.
Daarna kun je eenvoudig alle UniFi protect camera’s toevoegen en verschijnen deze in de Homey app.

Je kunt dan bijv notificaties aanmaken op een LaMetric, een geluid laten afspelen op je Sonos speakers en nog veel meer via flows in Homey.

Homebridge

Homebridge is een klein programma dat een brug bouwt tussen allerlei merken en apparaten en huis en het protocol van Apple dat weer gebruik maakt van de Woning (Home) app.
Je installeert Homebridge eenvoudig op een Windows of Mac computer, op een Raspberry PI of Synology NAS in huis en daarna kun je eenvoudig plugins toevoegen. Zo is er ook een plugin voor UniFi protect die de camera’s en de deurbel beschikbaar maakt in de Home app van Apple.

Installeren doe je als volgt:

  • Installeer Homebridge op een Raspberry PI, Windows of Mac computer of een Synology Diskstation: https://homebridge.io/
  • Na de installatie krijg je via een web interface de optie om plugins toe te voegen, als je dan zoekt op UniFi Protect kun je deze installeren (https://www.npmjs.com/package/homebridge-unifi-protect)
  • Volg nu de configuratie opties in de Protect plugin voor Homebridge