Voor een groot deel speelt ons leven zich online af. En hoewel ‘online’ tv kijken ongekend populair is, wordt een combinatie van een internet en tv abonnement nog altijd het meest gekozen. De toekomst van het internet is duidelijk: internet en tv zijn niet meer weg te denken uit ons leven.

Hoe stel je het juiste abonnement voor thuis samen, zodat je het beste uit jouw internet en tv abonnement haalt?

Online tv kijken, kiest het pakket dat bij je past

De keuze in pakketten voor internet en tv is enorm. Verdiep je vooraf dus goed in de mogelijkheden. Naast dat het zonde is om voor dingen te betalen die je niet gebruikt, is er ook verschil tussen verschillende aanbieders. Stel jezelf de volgende vragen om tot een passend pakket te komen:

● Wat voor een soort abonnement wil je? Wil je glasvezel, coax of DSL?
● Hoe snel moet het internet zijn?
● Wat is het budget dat je wilt besteden aan abonnementskosten?
● Heb je een voorkeur voor een provider?
● Heb je een voorkeur voor bepaalde zenders?

Doe altijd even een postcodecheck, om te kijken of het aanbod van de provider die je wilt kiezen ook beschikbaar is op jouw adres. Zo is glasvezel nog niet altijd op elk adres beschikbaar. Door middel van een speedtest kun je ook zien welke internetsnelheid mogelijk is bij jou thuis.

De juiste snelheid kiezen

Je kiest de juiste snelheid voor je internet op basis van je gebruik. Tot 50 mbit/s kun je op een apparaat je favoriete serie streamen en daarnaast online surfen en e-mails versturen. Snelheden tot 200 mbit/s bieden stabiel internet, waarbij je met meerdere mensen tegelijkertijd kunt streamen, gamen en werken. Vanaf 500 mbit/s kun je interactief tv kijken, streamen en met het hele gezin online zijn.

Geen gedoe met overstappen

Misschien zie je er tegenop om alles te regelen rondom de overstap naar een nieuwe provider. Toch is dat tegenwoordig niet meer nodig. Vaak wordt er een gratis overstapservice geboden en kun je zonder problemen overstappen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je zonder internet en tv abonnement komt te zitten.