Plisségordijnen hebben van zichzelf al veel voordelen. Zo zijn ze sfeervol, zorgen ze voor lichtinval én privacy en hebben ze ook nog een isolerende functie. Slimme plisségordijnen zijn vrijwel hetzelfde, maar hebben nog meer voordelen! Wij gaan je vertellen welke voordelen dit zijn.

 1. De slimme bediening
  Slimme plisségordijnen zijn smart home compatibel en te bedienen via je smartphone. Via bijvoorbeeld de woning app van Apple kan jij je plisségordijnen omhoog en omlaag laten gaan. Via een paar klikken op je smartphone doen je plisségordijnen precies wat je wilt. Het is zelfs mogelijk om scenes in te stellen, denk bijvoorbeeld aan een scene waarbij om 08:00 je plisségordijnen een stuk omhooggaan zodat jij ’s ochtends wakker wordt van het daglicht. Je kan je slimme plisségordijnen ook bedienen via je stem met Siri, Alexa of Google. De mogelijkheden van slimme plisségordijnen zijn eindeloos!
 2. De isolerende functie
  Door de dubbele stofbanen die plisségordijnen hebben ontstaat er wanneer het plisségordijn gesloten wordt een honingraatpatroon van luchtkamertjes. Deze luchtkamertjes vullen zich met lucht waardoor lucht van buiten moeilijk via het raam naar binnen kan en warmte niet langer verloren gaat via je ramen. Ben je op zoek naar raamdecoratie met een isolerende werking? Kies dan voor slimme plisségordijnen!
 3. Geluid dempend
  Naast een isolerende werking hebben plisségordijnen ook een geluiddempende functie. De stilstaande lucht tussen het dubbele plissé zorgt namelijk niet alleen voor isolatie, maar ook voor geluiddemping. Hierdoor komt er minder geluid de woning binnen en heb jij minder last van bijvoorbeeld buiten spelende kinderen.
 4. Lichtinval en privacy
  Met plisségordijnen regel jij gemakkelijk je lichtinval en privacy. Plisségordijnen zijn namelijk in twee varianten te bestellen; Top Down of Top Down Bottom Up. De namen zeggen het eigenlijk al. Bij een Top Down plisségordijn is het alleen mogelijk om je plisségordijn net als een rolgordijn naar beneden te hangen. Bij de Top Down Bottom Up variant kan je de bovenkant van het plisségordijn ook in beweging zetten. Hierdoor is het mogelijk om licht van zowel boven als onder binnen te laten. Zo kan je het plisségordijn op een hoogte hangen waardoor je licht in huis ontvangt en privacy hebt.

Plisségordijnen passen in ieder interieur
Met slimme plisségordijnen in huis creëer je gelijk al sfeer. Kies de kleur en stof die bij jouw interieur past en geniet van het ultieme comfort en gemak in huis! Maak jouw woonkamer, slaapkamer of hele huis veilig, slim en duurzamer met elektrische plisségordijnen van Smartblinds!