Energiemeters

Voor het meten van Energie (Stroom) en Gas zijn er veel apparaatjes op de markt verkrijgbaar. Van losse kastjes die moeten worden gekoppeld met allerlei software of meet apparatuur van derden t/m zelf in elkaar geknutselde oplossingen met bijvoorbeeld een Raspberry Pi, alles is mogelijk.

De Youless LS120 is een makkelijk te installeren energiemeter voor alle elektriciteitsmeters (slim, digitaal of analoog), waarmee je stroomverbruik zichtbaar wordt. Bij slimme meters wordt ook het gasverbruik zichtbaar gemaakt. Doordat de Youless kan worden gekoppeld met een online energiemanager (Zoals Enelogic of PVOutput) heb je met de Youless altijd en overal inzicht in je actuele energieverbruik zonder dat je daarvoor meterstanden hoeft in te voeren. Belangrijker nog, je kan met de Youless je energieverbruik uit het verleden analyseren. De Youless energiemeter slaat intern tot een jaar aan data op en online kun je onbeperkt terug gaan in de tijd. Daarnaast is de Youless ook nog te koppelen met andere Domotica software zoals bijv Domoticz en Homey.

Om iets te kunnen veranderen, moet je je er bewust van zijn!

Hoe werkt het?

Met de Youless energiemeter wordt deze bewustwording gemakkelijk en leuk gemaakt door gebruik te maken van digitale apparaten (computer, smartphone, tablet) waar je al dagelijks mee omgaat.

Live informatie over je energieverbruik wordt tijdens gewone dagelijkse digitale activiteiten subtiel maar duidelijk zichtbaar gemaakt. Dit gebeurt zonder dat je zelf actie hoeft te ondernemen. Zo hoef je niet eerst apparaten in te pluggen of in de weer met een computer programma; de informatie is automatisch ingebed in je digitale omgeving. Als je bijvoorbeeld de waterkoker aanzet, zul je het verbruik ervan nagenoeg gelijk kunnen zien op je smartphone.

Daarnaast is een groot voordeel van de Youless energiemeter, dat deze gekoppeld kan worden met een online energie manager. Meetgegevens worden dan automatisch en continu verstuurd. De online dienst biedt grafische analyses die helpen met het besparen van energie. Ook kunnen hiermee de kosten(besparingen) in beeld worden gebracht.

De YouLess verbindt je elektriciteitsmeter met je digitale wereld waardoor nieuwe eigentijdse mogelijkheden ontstaan voor het verhogen van je energiebewustzijn. Wanneer je alles weet van je energieverbruik en de kosten die daar een gevolg van zijn, kun je er optimaal op besparen!

Waarom?

Veel mensen hebben geen idee waar en wanneer het meeste elektriciteit verbruikt wordt en hoeveel dat verbruik is. Het elektriciteitsverbruik lijkt iets onzichtbaars te zijn. De eindejaars energierekening met het totale verbruik is als mosterd na de maaltijd.

Door altijd en overal actuele informatie over je energieverbruik beschikbaar te hebben, word je je bewuster van wat je elektrische apparaten thuis allemaal verbruiken. Wanneer je inzicht krijgt in het verloop van je elektriciteitsverbruik, ontdek je al snel welke apparaten onnodig aan staan (sluipverbruik) en welke veel stroom verbruiken. Eenmaal bewust hiervan passen veel mensen vaak vanzelf hun verbruiksgedrag aan. Volgens milieucentraal vermindert het energieverbruik gemiddeld met 5 tot 15 procent wanneer er inzicht in het energieverbruik wordt gegeven. De besparing kan zo oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar!

Inzicht krijgen met Enelogic:


Voordelen van de Youless LS120

  • Eenvoudige installatie zonder gereedschap.
  • Geschikt voor alle elektriciteitsmeters (slimme meter P1, digitale LED/S0 puls of analoge draaischijf).
  • Geen gedoe met het in- en uitpluggen van stroommeters bij apparaten.
  • De Youless doet de informatieverwerking automatisch en zelfstandig. Het is niet nodig om data handmatig uit te lezen of te uploaden.
  • De informatie kan op vele digitale apparaten zichtbaar worden gemaakt en gekoppeld worden met Domotica systemen van oa Homey en Domoticz. Er is geen beperking tot een enkel speciaal display of een bepaalde plaats.
  • Geen noodzaak om regelmatig een bepaald programma te openen, of op een bepaalde site in te loggen*). Het energieverbruik is al zichtbaarheid op computer, smartphone of tablet.
  • Tevens koppelbaar met het online energiemanager platform van Enelogic en/of PVOutput.

Youless LS120

Neem contact met ons op voor meer informatie over het inzichtelijk maken van het energie en gas verbruik in huis of op de zaak.