Synology NAS systemen

synologyNaast netwerk apparatuur zoals Routers, WiFi punten en dergelijken hebben we ook verschillende oplossingen voor opslag van data. Hiervoor werken we samen met Synology, een van de grootste partijen wereldwijd in de Netwerk opslag markt. Synology heeft verschillende netwerk opslag mogelijkheden (NAS) zoals de Diskstation serie en Rackstation serie.

 

Opslaan van data

Opslag van data kan tegenwoordig in de ‘cloud’ (via het internet), maar natuurlijk ook lokaal op een netwerk schijf. Dit noemen we een NAS (Network Attached Storage). De data blijft lokaal op het eigen netwerk, is uitbreidbaar en kan natuurlijk ook gewoon van buitenaf benaderd worden door de apps voor iPhone, iPad, Android en Windows Mobile.

Voordelen

Grootste voordeel tov andere merken is dat de Interface eenvoudig werkt voor vrijwel iedereen. Doormiddel van ‘packages’ kunnen er eenvoudig extra functies worden toegevoegd aan de Synology NAS, zoals Mailserver, Camera server, Webserver, Plex Media Server en nog veel meer.

Synology DSM6

Synology NAS systemen zijn al verkrijgbaar vanaf 299,- euro ex btw.

Synology C2 cloud backup

Sinds kort is er dan ook nog de Synology C2 Cloud Backup oplossing. Handig om bestanden van de NAS automatisch naar de Cloud zonder lokale backup. Mocht er iets gebeuren met de data dan is deze ten alle tijden terug te halen zonder lokale USB schijven of wat dan ook. Hier zit tevens ook versioning bij, daarmee kan men aangepaste bestanden ten alle tijden terughalen vanuit de C2 backup.

De Synology C2 Backup is via de Synology NAS in te stellen en kosten zijn zeer laag, vanaf 10 euro per jaar voor 100Gb aan opslag.

Meer informatie hierover via: https://c2.synology.com/en-us

Neem Contact op

Voor meer informatie, mogelijkheden en dergelijken…. neem vandaag nog contact met ons op!

Contact