Plex

Plex is een stukje software dat bestaat uit een server (het controle centrum) en de Plex apps. Het is een alles in 1 media pakket voor al je film, muziek, foto en video collecties. Met de eenvoudig te installeren Plex Media Server, is het mogelijk om een Media server op te zetten voor Films, TV Shows, Muziek , Foto’s en meer. Al deze media is, door het gebruik van de Plex Media Server, beschikbaar op iPhone, AppleTV, Windows en Android mobiel, tablets, televisies, spel consoles, Windows en Mac en kan tevens worden gedeeld met familie en vrienden, waar en wanneer je maar wilt.

Het brein achter de hele operatie is de Plex Media Server, de gratis software die het allemaal mogelijk maakt. Nadat je de software naar de computer of de netwerk schijf hebt gedownload, gaat de software aan de slag om al jouw media stuk voor stuk te scannen en categoriseren, waardoor jouw Plex-bibliotheek er prachtig uit komt te zien en jij volop kunt gaan streamen, naar welk apparaat dan ook.

Heb je een boel foto’s die zich overal en nergens bevinden? Een enorme muziekcollectie waar je graag eens naar zou luisteren op het werk of in de sportschool? No Worries, want Plex kan je helpen! Plex organiseert de media, zorgt ervoor dat de collecties er geweldig uitzien en maakt het gemakkelijker dan ooit om te vinden waar je naar op zoek bent.

Delen

Breid het media-universum uit door te delen. Plex laat je eenvoudig kiezen wat je wilt delen met familie en vrienden, zodat iedereen toegang heeft tot jouw favoriete materiaal. Het is vanaf nu eenvoudig om vakantiefoto’s van de kinderen te delen met oma aan de andere kant van de wereld, jouw gestoorde GoPro-video’s met je vrienden te delen of te pronken met die muziekcollectie die je zo zorgvuldig hebt samengesteld.


Meld je aan voor jouw gratis account en download de Plex Media Server-software, het centrale brein dat al je media organiseert.

Offline

Met mobiele synchronisatie kun je films, muziek en foto’s met jouw mobiele apparaat synchroniseren, zodat je er ook offline van kunt genieten, want je weet nooit waar het leven je brengt. Of je nou in de lucht hangt, ondergronds bent of midden op de oceaan vaart; je hebt altijd toegang tot het materiaal dat je van tevoren gesynchroniseerd hebt.

Ouderlijk toezicht

Houd de kinderen uit de buurt van dingen die ze beter niet kunnen zien met ouderlijk toezicht. Of, als er meerdere mensen onder één dak wonen, geef je iedereen een eigen beheerde account. Dat betekent dat je nooit meer vergeet waar je gebleven was in die aflevering van dat ene televisieprogramma, wanneer iemand anders bijvoorbeeld besluit om dat programma zonder jou te kijken.

Video

Een korte Engelse video met uitleg over Plex:

Plex herkent vrijwel elk soort video-, muziek- of foto formaat en toont alle media in een eenvoudig te navigeren interface. Installeer Plex apps op een mobiel, tablet, AppleTV, AndroidTV, Computer of Televisie, zodat je toegang krijgt tot de prachtig georganiseerde media, waar je ook bent.

TechConnect installeert, configureert en beheert Plex. Voor meer informatie neem contact met ons op!