Ubiquiti heeft zojuist de gloednieuwe Unifi AC HD WiFi punten uitgebracht. De AC HD is het grote broertje van de AC Pro en heeft met AC Wave 2 ondersteuning voor snelheden tot 1733Mbps op 5Ghz en 800Mbps op de 2.4Ghz band. Grootste voordeel tov de Pro is dat de HD gebruik maakt van MU-MIMO technologie waardoor er op hoge snelheid met meerdere clients (computers, telefoons etc) tegelijkertijd kan worden gecommuniceerd zonder dat dit ten koste gaat van de verbinding van andere apparaten.

Zoals altijd word er standaard een POE+ Adapter geleverd bij de Unifi Wifi punten. Daarnaast is het Wifi punt natuurlijk ook aan te sluiten op een POE+ switch, dan is de adapter dus niet meer nodig. De AC HD kan net als zijn kleinere broertje buiten worden gehangen (onder een afdak) en is ‘vocht’ bestendig maar kan niet in de volle regen functioneren. Ubiquiti geeft verder op dat de AC HD geschikt is tot 500 gebruikers per Wifi punt.

De AC HD is vanaf vandaag verkrijgbaar, naast de LR en PRO en word natuurlijk verbonden met een van onze Unifi controllers voor installatie, configuratie en updates.

 

Unifi Wifi Punten