Een stabiel, snel en veilig netwerk dat is waar het tegenwoordig allemaal om draait. En aan de basis van dit alles staat natuurlijk de Router die al het internet en lokale netwerk regelt. Beveiliging is hierbij natuurlijk het belangrijkste en met de steeds snellere verbindingen van internet is het natuurlijk van belang dat er een snelle router wordt gebruikt om al het verkeer goed te regelen.

Daarnaast is het steeds meer van belang om gevaren al te stoppen voordat ze überhaupt bij de computer of het mobiele apparaat kunnen komen. Een combinatie van Firewall, Content Filtering en Applicatie management is dan ook een must in 2017. Cisco heeft daarom 2 nieuwe producten gelanceerd, de Cisco RV340 en RV345 routers.

RV340 en RV345

Het mooie van de nieuwe RV34x serie is dat ze alle bovengenoemde opties hebben ingebouwd. Een SPI firewall, Dynamische web filtering, malware beveiliging, VPN ondersteuning en applicatie management zijn allemaal onderdeel van de nieuwe serie. Bij TechConnect zetten we de RV serie in als vervanger van het standaard modem/router van Ziggo Zakelijk. We schakelen de router functie op het modem van Ziggo uit en gebruiken dan een Cisco RV series router voor betere beveiliging, maar ook om prioriteiten in te stellen van het soort verkeer dat over het netwerk gaat.

Het is daarnaast ook nog mogelijk om 3 verschillende internet verbindingen aan te sluiten op de RV340/345. Mocht een internet verbinding plat gaan of is er een storing, geen probleem… de router zorgt er automatisch voor dat Internet gewoon blijft werken met de optie van Dual WAN en USB 3G/4G modem ondersteuning.

De RV34x serie is op dit moment beschikbaar in 2 uitvoeringen:

  • De RV340, met 2 WAN en 4 LAN Gigabit poorten plus 3G/4G USB ondersteuning
  • De RV345, met 2 WAN en 16 LAN Gigabit poorten, plus 3G/4G USB ondersteuning

Uiteraard zijn de routers eenvoudig in te stellen via de handige web interface en worden ze regelmatig voorzien van nieuwe firmware en security updates. Kortom: Beveiliging ten top en ideaal voor het MKB.

De RV340 en RV345 zijn vanaf Maart verkrijgbaar, prijzen vind je hieronder. Later dit jaar komt er nog een versie met ingebouwde WiFi en met Power over ethernet ondersteuning.

Abonnementen

Standaard zit er bij de RV340 series 2 AnyConnect licenties voor VPN via het Cisco AnyConnect programma. De Security en Applicatie filtering is een apart abonnement dat kan worden afgesloten per jaar (kosten zijn hiervoor ca 89 euro per jaar).

De Cisco RV series: