YouTube heeft vandaag YouTube kids uitgebracht in Nederland en België. Hiermee wordt het makkelijker om video’s te vinden die kinderen leuk vinden en krijgen ouders eenvoudige tools om zelf te selecteren wat hun kinderen kunnen zien en de tijd die ze kunnen doorbrengen achter hun scherm beheersen.

Met YouTube Kids kunnen kinderen op een gezinsvriendelijke manier van YouTube genieten.

Een opsomming van YouTube Kids:
 
1. Gezinsvriendelijk: De YouTube Kids-app heeft een gezinsvriendelijke omgeving waar kinderen hun nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht kunnen laten zien via kanalen en afspeellijsten die zijn onderverdeeld in vier categorieën: Shows, Muziek, Leren en Ontdekken.
2. Inhoud die door ouders is goedgekeurd: In de modus ‘goedgekeurde inhoud’ kunnen ouders specifieke video’s en kanalen selecteren en deze beschikbaar maken voor hun kind. Als ouders graag willen weten welke inhoud hun kinderen in de app kunnen bekijken, of bepaalde video’s of kanalen willen uitsluiten, is dit eenvoudig te beheren. Ouders kunnen daarnaast ook kiezen om de zoekmodus al dan niet in te schakelen.
In het geval dat ouders toch een video vinden die hen zorgen baart, kunnen ze dit eenvoudig melden.
3. Collecties: Ouders kunnen gemakkelijk kiezen tot welke collecties en onderwerpen ze hun kinderen toegang willen geven. Kinderen kunnen genieten van collecties van kanalen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van knutselen, muziek, sport, leren en nog veel meer.
4. Gebruiksvriendelijk: grotere afbeeldingen en duidelijk zichtbare pictogrammen maken het voor kinderen gemakkelijk om de app te gebruiken.
5. Schermtijd: met de geïntegreerde timer kunnen ouders de kijktijd voor hun kinderen eenvoudig beperken – bijvoorbeeld door een sessie te beperken tot 30 minuten. De app zal het kind op de hoogte stellen zodra de sessie voorbij is.
 
Je kunt de app downloaden via Google Play en Apple Store.
 
– YouTube Kids is bedoeld voor kinderen van 0 tot 13 jaar.
– Je kunt YouTube Kids gebruiken op je smartphone of tablet (iOS 7 of hoger, Android 4.1 of hoger) of op je tv, met behulp van Chromecast, Apple TV, gameconsoles, je Smart TV of Android TV.
– YouTube Kids is een gratis, advertentie-ondersteunde app. Voor ouders die een volledig advertentie-vrije ervaring verkiezen, bieden we een YouTube Premium-abonnement vanaf € 11,99 .
– Kinderen hebben geen Google-account nodig om te genieten van YouTube Kids. Het is niet mogelijk om video’s te uploaden of commentaar te geven op de inhoud op YouTube Kids.