Eind dit jaar (12 November) gaat Disney+ als streaming dienst live in een aantal landen, waaronder Nederland, de US en Canada. The Walt Disney Company Disney kondigde vandaag aan dat het bedrijf wereldwijd distributieovereenkomsten heeft gesloten met Apple, Google, Microsoft, Roku en Sony om de app van Disney+ te verspreiden.

Het abonnement voor Disney+ gaat in Nederland 6,99 euro per maand kosten of 69,99 euro per jaar. Abonnees krijgen voor dat bedrag de beschikking over reclamevrije films, series en andere programma’s van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

De dienst biedt abonnees niet alleen toegang tot de uitgebreide filmbibliotheek van Disney en dertig seizoenen van The Simpsons, maar zal ook de plek zijn waar de nieuwste films van Disney te streamen zijn, zoals Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker.

Op 19 november is de streamingservice dan ook beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Disney verwacht dat de streamingdienst binnen twee jaar overal ter wereld beschikbaar is.

Disney+ word beschikbaar gemaakt als app voor iPhones, iPads, Apple TV’s, Android mobiel, Android tv’s, de Xbox One, Playstation en smart-tv’s van Sony. Bij interesse kun je je vanaf as maandag per email registeren via disneyplus.com.

Met Disney+ gaat Disney de concurrentie aan met Netflix. Netflix maakte een tijd terug bekend 520 miljoen dollar extra uit te gaan geven aan de productie van drie eigen films.