Cloudflare, een bedrijf dat zich al jaren specialiseert in de beveiliging van servers, DNS en internet diensten heeft zojuist 1.1.1.1 voor de hele familie geintroduceert.

Met 1.1.1.1 en 1.0.0.1 was Cloudflare al een tijd een van de snelste en betrouwbaarste gratis DNS server diensten, maar met de introductie van de Family versie komen daar wat nieuwe dingen bij.

Net zoals bij Google’s DNS (8.8.8.8 en 8.8.4.4) heeft Cloudflare al een aantal jaren een gratis DNS dienst beschikbaar voor iedereen om te gebruiken. Het grootste voordeel is dat het bedrijf altijd de privacy op nr.1 heeft staan en ook in hun algemene voorwaarden heeft staan dat het geen data opslaat of gebruikt voor overheid of andere dingen. Met de Family versie voegt men daar nu een aantal extra’s aan toe.

De Family versie bied naast dezelfde snelheden als 1.1.1.1 ook bescherming voor Malware dat van websites komt en kan (indien gewenst) ook ‘adult’ (xxx) content filteren.

Simpelweg stel je op je router (of computer) de volgende adressen in als DNS server:

CloudFlare DNS servers:

Globaal
Primaire DNS: 1.1.1.1
Secundaire DNS: 1.0.0.1

Buiten globaal, alleen Malware blokkeren
Primaire DNS: 1.1.1.2
Secundaire DNS: 1.0.0.2

Malware blokkeren, maar ook Adult content
Primaire DNS: 1.1.1.3
Secundaire DNS: 1.0.0.3

Verder laat Cloudflare ook nog weten dat ze eraan werken om met nog meer extra functionaliteit te komen zoals het toevoegen van je eigen bloklijsten, categorieen van websites, rapportages en nog meer.

Een aantal weken geleden hebben we nog een interessant artikel geschreven over wat DNS kan doen voor je netwerk. Dit artikel vind je hier.