NextDNS, een DNS dienst die een soort combinatie is van een Pi-Hole (ad blocking), malware filtering en snelle DNS aanvragen realiseert voor de apparaten binnen je netwerk, heeft zojuist een update online gezet waarin men een aantal gevaren (zoals fake Corona gerelateerde sites, Cryptojacking, Malware en nog veel meer) en waar nu ook Pegasus domeinen worden geblokkeert.

Pegasus is afluistersoftware waar nu veel over te doen is. Deze software van het Israëlische bedrijf NSO Group zou worden gebruikt om over de hele wereld journalisten, activisten en advocaten te bespioneren, zo blijkt uit onderzoek van internationale mediabedrijven. Zij vonden een lijst met 50.000 telefoonnummers van mensen die mogelijk zijn gehackt. Het programma waarmee dat gebeurt heet Pegasus en is al jaren omstreden.

Maak je dus gebruik van NextDNS (dit implementeren wij voor klanten op aanvraag), dan worden domeinen automatisch geblokkeert.

Je kunt NextDNS gebruiken op je eigen router, mobiel of andere systemen.
Lees meer over de setup, installatie en configuratie op de NextDNS website.

Alles nalezen over NextDNS, check ons vorige artikel ‘Advertenties enzo blokkeren op het internet met NextDNS‘ en lees meer, inclusief installatie op UniFi Hardware.