Het is bijna zover, de online informatieavond over de aanleg van het glasvezelnetwerk in Sittard-Geleen. De webinar zal plaatsvinden via WebinarGeek.

Aanmelden is niet nodig. Je kunt direct deelnemen aan de webinar, zonder over een WebinarGeek-account te hoeven beschikken. Tijdens de eerste 15 minuten krijg je alles te horen door middel van een video over de mogelijkheden en voordelen van glasvezel. Hierna is er gelegenheid om live vragen te stellen aan glasvezelexperts.

Het webinar zal op maandag 1 november 19:00 uur plaatsvinden.

Hieronder een aantal praktische instructies voor je deelname:

  • Zorg dat je 5 minuten voorafgaand aan de sessie klaar zit achter je laptop of computer.
  • Klik hier op de link.
  • Voer bij ‘Je gegevens’ je voornaam in en druk op ‘Bekijk webinar’.
  • Op dat moment neem je deel aan de online webinar. De camera en microfoon zijn automatisch uitgeschakeld en kunnen ook tijdens de webinar niet aan.
  • Heb je vragen? Stel ze dan in de chat, deze zullen na de video live worden beantwoord.


Over glasvezel in Sittard-Geleen

Vanaf januari 2022 wordt er 650 kilometer glasvezel ingegraven in Sittard-Geleen. Om het graaf tempo te verhogen gaan twee aannemers tegelijk aan de slag met 19 bouwploegen! Eén aannemer begint in de buitengebieden en de ander start in de stad. Het hele bouwplan is zorgvuldig met de gemeente afgestemd. In de buitengebieden worden de bermen na het graven, speciaal voor de bijen, ingezaaid met een mengsel van rode en witte klaver. Een toezichthouder, aangesteld door de gemeente, zal het werk controleren.

De aannemer werkt wijk voor wijk. Per wijk wordt er een wijkcentrale geplaatst waar de woningen op kunnen worden aangesloten. Zodra de wijkcentrale is geplaatst, is het voor de inwoners uit die wijk mogelijk om een abonnement af te sluiten. De bewoners hebben dan een aantal weken de tijd om hun keuze te maken: Tijdens de aanleg een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk met een abonnement of later overstappen met bijkomende aansluitkosten.

TechConnect is een van de lokale partners van E-Fiber.