Het moment is daar: het glasvezelnetwerk in de Gemeente Sittard-Geleen wordt aangelegd. Op donderdag 5 januari is symbolisch de eerste schop in de grond gegaan om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen in Born. Naar verwachting is eind 2024 het nieuwe glasvezelnetwerk overal klaar.

In de gemeente Sittard-Geleen legt E-Fiber een openbaar, voor bijna elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Aannemers Zener en Circet voeren, in opdracht van E-Fiber, de graafwerkzaamheden uit. De gemeente Sittard-Geleen wordt verdeeld in 18 gebieden.

Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, bijvoorbeeld via streamingdiensten zoals Netflix en Videoland, vergaderen op afstand en online gaming. Dit vraagt om een snelle en betrouwbare verbinding. Thuiswerken, videobellen en tv kijken on demand zijn in hoog tempo de nieuwe standaard geworden. Ook in de zakelijke wereld neemt het dataverkeer toe. Bijvoorbeeld voor technische bedrijven, die zware applicaties nodig hebben, en voor de dienstverlenende sector. Alleen glasvezel kan de verwachte groei aan dataverkeer aan. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders.


Wat zijn de voordelen van glasvezel tov xDSL of Kabel?

  • Hogere snelheden mogelijk (tot 10Gigabit per seconde straks en zelfs hoger),
  • Symmetrische snelheden (up en download is gelijk) – Handig als je veel grote bestanden wilt versturen,
  • Lagere latency (ping tijden) – Super voor gamers, maar ook mensen die een snellere response tijd willen bij het internetten
  • Meer diensten over 1 glasvezel mogelijk
  • Stabieler, nieuwere techniek; Glasvezel is gemaakt van superdunne glasvezels die ongeveer even dik zijn als een haar. Glasvezel internet geeft het signaal razendsnel door via licht. Bij een coaxkabel en koperen kabel geven stroomimpulsen het signaal door. Je merkt met koper dat de internetsnelheid afneemt als je verder van de wijkcentrale woont.

TechConnect is partner van E-Fiber en we hebben de 3 beste providers alvast voor je uitgezocht. Voor zakelijk en particulier kun je alvast een kijkje nemen op onze speciale internet pagina.

We werken samen met Trined, SNLR en Tweak Internet voor E-Fiber in Sittard-Geleen.

Je kunt vandaag al een postcode check doen of een abonnement bestellen en dit gaat natuurlijk pas in als het daadwerkelijk aangelegd is in jouw buurt.