T-Mobile heeft haar positie op de markt voor vast internet versterkt door de overname van internetaanbieder Cambrium, bekend onder de naam Tweak, en met een nieuwe overeenkomst met Open Dutch Fiber.

Met de overname van Cambrium, worden per direct 18.000 klanten toegevoegd aan het klantenbestand van T-Mobile.

Tegelijkertijd heeft T-Mobile een overeenkomst gesloten met Open Dutch Fiber voor toegang tot de huidige en toekomstige E-Fiber gebieden. Open Dutch Fiber nam E-Fiber eerder dit jaar over. De E-fiber footprint bestaat uit 175.000 adressen waarop T-Mobile op korte termijn razendsnel internet toegang kan aanbieden. Dat aantal groeit in de toekomst naar verwachting tot ongeveer 500.000 adressen. Beide overeenkomsten dragen bij aan de ambitie van T-Mobile om de grootste aanbieder van snel glasvezelinternet in Nederland te worden. 

T-Mobile geeft aan nu glasvezelinternet te kunnen leveren over de netwerken van Primevest, Open Dutch Fiber en E-Fiber, en ‘waar mogelijk en betaalbaar maakt T-Mobile ook gebruik van de glasvezelnetwerken van andere aanbieders’.

In totaal zouden ze internet aanbieden bij 3,8 miljoen huishoudens en verwacht het 1,3 miljoen huishoudens aan dat rijtje toe te voegen.

Dit betekent oa voor de regio Sittard-Geleen dat men bij de aanleg van E-Fiber dalijk ook T-Mobile kan gaan kiezen.