Apple brengt vandaag, 18 september 2023 iOS en iPadOS 17 uit voor iPhones en iPads. Vanaf ca 19u savonds kan iedereen die een geschikt toestel heeft deze installeren. Vanaf de iPhone XS of hoger is iOS 17 beschikbaar. Gebruikers van een iPhone 8, XS of lager blijven op iOS 16.

Om iOS 17 te installeren dien je genoeg ruimte vrij te hebben op je iPhone. Zorg ervoor dat je tenminste 2GB ruimte vrij hebt voor de update.

Er zijn een hoop dingen aangepast en verbetert voor iOS 17 we zullen er een aantal benoemen:

  • Verbeterde autocorrectie; Het ontwerp is vernieuwd om het typen beter te ondersteunen. Autocorrecties kunnen meer grammaticale fouten herstellen. De tekstaanbevelingen zullen in het tekstvak verschijnen terwijl je typt, zodat het toevoegen van hele woorden of het aanvullen van zinnen eenvoudig en met slechts één tikje mogelijk wordt.
  • Nieuw bel scherm; Net als bij je toegangsscherm kun je nu personaliseren en bepalen wat in beeld komt als iemand je belt.
  • Airtags delen; Vanaf nu kun je Airtags delen met maximaal 5 personen
  • Standby modus; StandBy kan worden geactiveerd wanneer de iPhone wordt opgeladen, om overzichtelijke informatie vanaf een afstand te kunnen blijven bekijken. Gebruik StandBy bijvoorbeeld op een nachtkastje, je bureau of het aanrecht om verschillende soorten klokken weer te geven. Of kies ervoor om een leuke slideshow af te spelen, als digitaal fotolijstje, met je favoriete foto’s.
  • Dagboek app Journal; Met de dagboek app biedt Apple een manier om de gebeurtenissen van de dag van je af te schrijven. Het opschrijven van ervaringen heeft bewezen positieve effecten op het welzijn te hebben. Bovendien geeft deze dagboek app je ook de kans om dankbaarheid te oefenen door te reflecteren op een dag of gebeurtenis.
  • AirDrop en NameDrop; Met de NameDrop app kunnen iPhone-gebruikers eenvoudig contactgegevens en andere bestanden delen door simpelweg hun iPhones tegen elkaar te houden, of door een iPhone en Apple Watch tegen elkaar te houden. Ook kan je met iOS 17 de SharePlay functie op deze manier starten, om zo samen naar muziek te luisteren of een film te kijken.
  • Hey Siri wordt ‘Siri’; Het commando ‘Hey Siri’ wordt vervangen door simpelweg ‘Siri’. Om de functie te starten zal slechts een simpele “Siri” nodig zijn.
  • Offline kaarten; Ga je naar plekken waar niet altijd data beschikbaar is of ben je ergens waar de tarieven hoog zijn? Dan kun je vanaf nu kaarten downloaden. Je kunt een heel gebied downloaden of slechts de regio om je heen. Hierdoor is alles offline beschikbaar voor navigatie met de auto, te voet, fiets of ov. Zelfs nuttige locaties als winkels (met openingstijden) zijn in de offline versie beschikbaar.
  • En nog veel meer……

Installeren

Zorg dat je meer dan 50% batterij hebt!

Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
Onderin vind je de optie om te upgraden naar de nieuwe versie. Installeer iOS 17, dit kan ongeveer een half uur duren!