Gisteren is weer een Apple Keynote geweest waarin de nieuwe iPhone modellen, nieuwe AppleTV 4k en Apple Watch series 3 zijn gepresenteerd. Voor veel mensen is het natuurlijk weer een moment om de huidige smartphone misschien te vervangen en om voor een van de nieuwe iPhones te gaan.

Omdat er deze keer twee nieuwe modellen zijn gepresenteerd (de 8 en de X) kan het handig zijn om te begrijpen wat nu precies de verschillen zijn tussen de modellen en vooral, wat het verschil in prijs gaat zijn zodra de verkoop start.

Iphone 8 en 8 Plus

De opvolger van de iPhone 7 van vorig jaar word de iPhone 8. Hij ziet er vrijwel precies hetzelfde uit als het model van vorig jaar, maar heeft een snellere processor, beter beeld (Retina HD Display met True Tone) en heeft nu ook de mogelijkheid gekregen om draadloos op te laden via het Qi oplaad systeem. Qi is een wereldwijde standaard die door meer merken (oa Samsung, LG, HTC) word gebruikt en inmiddels ook word ondersteunt door oa Belkin en auto merken zoals Audi, BMW etc. Dit kan dus vooral handig zijn als je in de auto stapt of in een hotel bent waar Qi beschikbaar is. Geen kabels meer nodig om je toestel op te laden en simpelweg op een laad station leggen en het toestel word opgeladen.

De nieuwe iPhone 8 krijgt verder weer dezelfde afmeting als vorig jaar en is beschikbaar in 4.7″ en 5.5″ bij de Plus variant. Qua capaciteit komen er twee varianten, met 64Gb of met 256Gb geheugen. En uiteraard zijn beiden water en stof dicht. De iPhone 8 start vanaf 809 euro, terwijl de 8 Plus 919 euro moet gaan kosten. Bestellen kan vanaf 15 september 2017 en de eerste leveringen starten in Nederland op 22 september.

iPhone X (10)

De nieuwe iPhone X (oftewel 10) word een nieuw parade paardje van Apple, het scherm loopt van rand tot rand, komt in twee kleuren en vervangt Touch ID (Vingerafdruk scanner) door een gezichts­scanner die Face ID heet. De iPhone X zal beschikbaar komen in 1 maat en dat is 5.8″. Het toestel is slechts iets groter dan de iPhone 8 met 4,7-inch scherm en aanzienlijk kleiner dan de 5,5-inch iPhone 8 Plus, omdat het scherm dus over de gehele voorkant loopt. Er is geen fysieke Home knop meer aanwezig, dit word vervangen door een virtuele ‘knop’ die onderaan het beeld beschikbaar zal zijn. Door simpelweg naar boven te swipen kun je het toestel unlocken (nadat je uiteraard hebt ‘gekeken’ naar de iPhone X).

Uiteraard krijgt de iPhone X, net zoals de 8 dezelfde draadloze oplaad functionaliteit mee en heeft deze verder dezelfde processor (A11 Bionic) ingebouwd als de iPhone 8.

De iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen en zal vanaf 3 november worden uitgeleverd. Het 64GB-model gaat een prijs krijgen van 1159 euro. Er is ook een variant met 256GB voor 1329 euro.

Voor meer informatie en een vergelijkingstabel klik je hier.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: