Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple, iOS 11 zal later vandaag beschikbaar worden gemaakt voor iedereen. Afgelopen zomer hebben beta testers en ontwikkelaars uitvoerig kunnen testen wat er allemaal nieuws is aan deze versie en welke verbeteringen er zijn voor iPhone en iPad. In dit korte artikel besteden we aandacht aan de nieuwste toevoegingen en compatibiliteit van iPhone en iPad toestellen.

Hieronder een kleine opsomming van een aantal nieuwigheden in iOS 11:

  • Nieuwe Siri stem: In iOS 11 klinkt Siri een stuk natuurlijker. Apple heeft nieuwe Nederlandse en Vlaamse stemmen die beter articuleren en meer als een echt persoon klinken.
  • Multi Tasking op de iPad: De iPad wordt productiever met extra mogelijkheden voor multitasking, waaronder zwevende vensters en drag and drop van tekst en afbeeldingen tussen verschillende apps.
  • Nieuw bedieningspaneel: Een van de grootste veranderingen in iOS 11 is het nieuwe bedieningspaneel. Dit vult nu het hele scherm en is volledig aanpasbaar met uitklapbare widgets.
  • Nieuw formaat voor foto’s en videos: Je kunt vanaf nu meer foto’s en video’s op je idevices kwijt. Apple vervangt JPG en h.264 door nieuwe en efficiënte formaten genaamd HEIF en HEVC.
  • Beveiliging: iOS 11 beveiligt je foto’s en locatie beter tegen apps die alles van je willen weten.
  • Niet storen tijdens het rijden: Tijdens het rijden (en wanneer verbonden via Bluetooth of WiFi met een auto) zal de iPhone minder notificaties en meldingen weergeven. Dit is optioneel en kan via de instellingen worden aan- en uitgezet.
  • Airplay 2: Multi Room audio is vanaf nu beschikbaar en hierdoor word het mogelijk om rechstreeks vanaf de iPhone of iPad meerdere Airplay compatibele speakers tegelijkertijd iets te laten afspelen. Voor ontwikkelaars van apps zal dit ook mogelijk zijn.

Compatibiliteit

iOS 11 is het eerste besturingssysteem van Apple dat volledig 64-bit is. Dat wil zeggen dat een aantal oudere apparaten zoals de iPhone 5 niet meer worden ondersteund. De volgende kunnen worden geupdate naar iOS 11:

  • iPhone: 5s, 6 (Plus), 6s (Plus), SE, 7 (Plus), 8 en X
  • iPad: Mini 2, Mini 3, Mini 4, Air, Air 2, Pro 9,7, 10,5 en 12,9-inch, 5e generatie (2017)
  • iPod: Alleen 6e generatie.

Updaten

De update zal voor iedereen beschikbaar worden gemaakt op 19 september, 2017. Je kunt altijd zelf even checken of die al beschikbaar is via Instellingen > Algemeen > Software update.

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: