Met Apple Pay betaal je snel, veilig en eenvoudig met je iPhone of Apple Watch op inmiddels een hoop plaatsen wereldwijd. Je kunt betalen in winkels, restaurants, taxi’s, verkoopautomaten en veel andere plaatsen. In de winkel werkt Apple Pay net zoals contactloos betalen. Alleen gebruik je je iPhone of Apple Watch in plaats van je Betaalpas. Apple Pay werkt overal waar je contactloos kunt betalen en Maestro wordt geaccepteerd. Houd je iPhone of Apple Watch even bij de betaalautomaat, net als je met je pas zou doen. Het enige dat je nodig hebt is een iPhone SE, 6 of hoger en /of een Apple Watch of iPad.

Na de introductie en samenwerking met ING in Juli dit jaar lijkt het er nu dan eindelijk op dat Apple Pay naar meer banken gaat komen.

Inmiddels geeft de Apple Wallet app op de iPhone aan dat Bunq, ING, Revolut, N26 en Monese kaarten toegevoegd kunnen worden en bij de ABN AMRO bank is nu een pagina live gezet waar uitleg word gegeven over Apple Pay. Ook de Rabobank heeft een aankondiging gedaan.

Waarom Apple Pay?

Als je wilt pinnen in de winkel zul je je pinpas moeten pakken. Er zijn maar weinig mensen die continu met hun betaalpas in de hand lopen. Voor veel mensen betekent het: portemonnee pakken, pasje eruit halen en tegen de betaalautomaat houden (of erin steken). Allemaal handelingen die bij sommige klanten al snel een seconde of dertig in beslag nemen terwijl het met Apple Pay in vijf seconden was gelukt. Het kost niet alleen extra tijd voor jezelf, maar ook de andere klanten in de rij en voor de persoon achter de kassa. Heb je een Apple Watch, dan kun je zelfs nog sneller afrekenen.

Het pakken van je portemonnee met je pinpas is een veiligheidsrisico. Kwaadwillenden weten dan meteen waar jij je geld en belangrijke pasjes bewaart en dat maakt zakkenrollen een stuk gemakkelijker. De iPhone heb je meestal in de hand of in je broekzak en een Apple Watch draag je om je pols. Die zijn veel lastiger ongemerkt te ontfutselen.

Uiteraard kan iemand de iPhone uit je hand trekken, maar zelfs dan moet men altijd via Face ID of Touch ID authenticeren, dat kan iemand anders niet zomaar doen dus.

Bij pinnen boven de 25 euro moet je je pincode invoeren. Je hebt daarbij kans dat iemand over je schouder meekijkt, tenzij je de betaalterminal goed afschermt met je hand, boodschappentas of ander voorwerp. Maar dat doen veel mensen niet. Als iemand vervolgens je portemonnee rolt, is ook meteen de pincode bekend en kan je rekening geplunderd worden. Bij Apple Pay voer je de authenticatie uit met Touch ID of Face ID en dat is veel veiliger dan in het openbaar een pincode intoetsen. Zelfs voor kleine bedragen moet je jezelf eerst verifiëren, terwijl iedereen met een pinpas €25 per dag contactloos zonder pincode kan pinnen. Dat geldt dus ook voor zakkenrollers, die zien waar jij je pasje verstopt hebt. Al met al, is het dus veiliger en sneller.

Het is nu dus waarschijnlijk een kwestie van tijd voor dat je met je eigen bank ook met Apple Pay kan betalen. De geruchten gaan dat deze maand nog ABN Amro en de Rabobank toegevoegd gaan worden. We keep you posted!

Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: