Vandaag is ook de dag dat Apple een nieuwe iPad (10.2″ model) lanceert. Het nieuwe model heeft een iets groter 10,2″-scherm, maar behoud de A10 Fusion chip die ook in de 9,7″-iPad zit. Er is ondersteuning voor de Apple Pencil en het is mogelijk om een toetsenbord aan te sluiten via de Smart Connector.

De nieuwe iPad zal vanaf eind september beschikbaar zijn en gaat 359,- euro kosten.

Verder is er ook nieuws voor Apple Watch fans. De nieuwe Apple Watch series 5 heeft een always on (altijd aan) scherm, compas ingebouwd en gaat 399,- euro kosten, vanaf 20 September leverbaar.

Het scherm van de 5 serie maakt gebruik van een ltpo-backpaneel voor het oledscherm. Ltpo staat voor low-temperature polycrystalline oxide. Met name bij werking op lage frequenties zal dit paneel energiezuiniger zijn dan de ltps-tft-panelen die Apple tot nu toe gebruikte en de frequentie van het paneel van het nieuwe model zou tot minimaal 1Hz kunnen gaan.

Van wat Apple nu aangeeft blijft de accuduur daarom op maximaal 18 uur, net als de opgegeven accuduur van de Watch Series 4. Het scherm kan dimmen en de helderheid weer verhogen door de pols te kantelen.

https://www.youtube.com/watch?v=5bvcyIV4yzo

WatchOS 6 (het besturingssysteem voor de Apple Watch) verschijnt op 19 September en brengt nieuwe wijzerplaten en widgets. Gebruikers kunnen voortaan ook via andere apps dan alleen Apple Music audio streamen. De app Activity Trends geeft de gebruiker inzicht in trends op het gebied van sport en beweging en de Noise-app meet via de microfoon omgevingsgeluid om bijvoorbeeld gehoorschade te voorkomen. Tenslotte is er Cyclus, waarmee vrouwen hun menstruatiecyclus kunnen bijhouden.