Apple heeft maandag een update uitgebracht voor iOS 13. Deze volgt vrij snel na de release van versie 13.1 en 13.1.1. In de nieuwste versie worden een aantal issues opgelost, zoals een camera probleem en een issue met iCloud Backup.

Ook is er een oplossing voor verlies van beeldschermkalibratiedata, een situatie waarbij snelkoppelingen niet vanuit HomePod kunnen worden geladen en situaties waarbij de bluetooth-verbinding bij sommige voertuigen uitvalt. Voor de iPad brengt iPadOS 13.1.2 de twee genoemde verbeteringen met zich mee op het vlak van de snelkoppelingen bij HomePod en het iCloud Backup-probleem.

Ook voor watchOS is er een nieuwe versie beschikbaar, te weten 6.0.1. Deze update lost een drietal issues op, waaronder een geval waarbij Mickey en Minnie Mouse-gezichten niet de tijd opnoemen. Verder gaat het om een probleem waarbij de kalender geen evenementen toont en een bug die leidt tot een verlies van beeldschermkalibratiedata.

  • Oplossing voor een probleem waarbij de voortgangsbalk voor een iCloud-reservekopie zichtbaar bleef nadat het aanmaken van een reservekopie was voltooid
  • Oplossing voor een probleem waarbij Camera niet functioneerde
  • Oplossing voor een probleem waarbij de zaklamp niet kon worden geactiveerd
  • Oplossing voor een probleem dat kon leiden tot het verlies van schermkalibratiegegevens
  • Oplossing voor een probleem waarbij opdrachten niet via de HomePod konden worden uitgevoerd
  • Oplossing voor een probleem waarbij voor bepaalde voertuigen de Bluetooth-verbinding werd verbroken

Installatie:

Op je iPhone / iPad: Instellingen → Algemeen → Software-update