Apple heeft zojuist iOS 13.2 en iPad OS 13.2 uitgebracht. Naast een flink wat bug fixes, bevat iOS 13.2 en iPadOS 13.2 nieuwe functies. Zo zijn er ruim 60 nieuwe emoji, verbeteringen in de Muziek app en de beloofde Deep Fusion-modus voor de camera van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max).

Een functie die al in eerdere beta versies van iOS 13 zat, was het aankondigen van berichten via AirPods en Beats koptelefoons. Als je AirPods gebruikt, kun je berichten die je ontvangt voor laten lezen. Daarnaast kun je ook via de draadloze oortjes antwoorden.

Apple heeft in iOS 13.2 een nieuw paneel in het menu Instellingen → Siri opgenomen. Daar kun je kiezen van welke apps berichten aangekondigd mogen worden. Momenteel wordt alleen SMS en iMessage via de ingebouwde Berichten-app ondersteund, maar dat zal in de toekomst veranderen. Naast instellingen per app, kun je ook instellen van welke contacten berichten aangekondigd moeten worden. Dat kan iedereen zijn, of favoriete contacten, of contacten waar je recent een bericht naar hebt gestuurd.

Deep Fusion is een nieuwe techniek die de kwaliteit van de camera van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro verder moet verbeteren. De camera komt daarbij al in actie voordat je een foto maakt. Er worden in totaal negen shots gemaakt. De eerste acht worden al gemaakt voordat je op de sluiter-knop drukt. Er worden dan vier shots met een extreem korte belichtingstijd gemaakt en nog eens vier met een langere belichtingstijd. Wanneer je vervolgens op de knop drukt om een foto te maken, maakt de iPhone 11 (Pro) met iOS 13.2 er nog eens een met een hele lange belichtingstijd. Daarna gaat de A13-chip aan de slag om uit al deze foto’s één goed shot samen te stellen.

Updaten word zeker aanbevolen!

Installatie:

Op je iPhone / iPad: Instellingen → Algemeen → Software-update