In het speciale online event dat gisteren plaats vond heeft Apple een aantal nieuwe producten gepresenteerd.

Apple Watch SE

Allereerst komt er een nieuwe Apple Watch SE, deze mist diverse van de functies van de Series 5 en 6, zoals een always-on-scherm, ECG-functie en WiFi 802.11ac op 5GHz. Het horloge draait op de S5-soc uit de Apple Watch Series 5 van vorig jaar. Een goedkoper watch dus, om het voor iedereen toegankelijker te maken, deze is vanaf 299 euro verkrijgbaar vanaf as vrijdag.

Apple Watch 6

Dan komt er een nieuwe Apple Watch 6 series. Deze krijgt (buiten de functies van de watch 4/5) een bloedzuurstofmeter met optische sensors aan de achterkant van het horloge. Die meet de bloedzuurstof zowel actief als inactief en slaat die op in de nieuwe app die daarvoor bedoeld is.

De S6 processor in de Watch Series 6 is een dualcore gebaseerd op de A13 Bionic en zou 20 procent sneller zijn dan de S5 chip. Bovendien komt de U1-ultrawidebandchip in de Series 6 en verder kan het oledscherm feller in stand-by om de display beter te kunnen aflezen buiten. De Series 6 komt vrijdag uit voor 429 euro, terwijl de versie met dataverbinding 529 euro gaat kosten.

Alle horloges met watchOS 7 krijgen bovendien de mogelijkheid om de maximale zuurstofopname te meten en op te slaan. Daarnaast komt er een functie in om van een Apple Watch een gps-kinderhorloge te maken met een eigen account, maar een telefoon is niet nodig voor Family Setup. Die functie is vooralsnog niet beschikbaar in de Benelux. Alle nieuwe Watch-modellen krijgen geen adapter in de doos.

iPad Air

Verder heeft Apple een gloednieuwe iPad Air uitgebracht. Het model lijkt nu meer op die van de iPad Pro en deze heeft een 10.9″ scherm met een resolutie van 2360×1640 pixels. De processor in de nieuwe Air is een 5nm A14 Bionic chip met zes cores.

Net als de iPad Pro krijgt de nieuwe iPad Air een usb-c-aansluiting. Daarmee kan de tablet met 20W geladen worden. Het scherm is verder gelamineerd, kan de dci-p3-kleurruimte weergeven en is voorzien van een anti-reflectieve coating. Ook Apples True Tone-techniek is aanwezig.

Door de smalle schermranden is er geen plaats meer voor een Touch ID-knop aan de voorkant. Apple integreert die nu in de powerknop aan de zijkant. Hoewel de sensor kleiner is, presteert die volgens Apple net zo goed als de huidige implementaties.

De nieuwe iPad Air is compatibel met accessoires zoals de Apple Pencil en Magic Keyboard. De tablet komt begin oktober uit in vijf verschillende kleuren, voor een prijs vanaf 669 euro.

Via het Apple Trade in programma kun je kijken wat je krijgt voor je huidige iPad of Watch bij het kopen van een nieuwe, via de Apple store.